Liebster Blog Award

Jag blir så himla glad över såna här saker, det är detta och fina kommentarer på bloggen som gör det så otroligt roligt att fortsätta skriva och recensera här.
Jag har fått en så kallad "Liebster Blog Award" (en award som ska ge uppmärksamhet till bloggare med mindre än 200 följare) av Clara, Anna och Lucy! Tack tack tack så jättemycket! :DNu när jag fått denna award finns det ett par grejer jag ska göra och det är följande:

1. Tacka den som gav awarden till dig och länka till bloggaren.

2. Välj ut 5 st som du vill ge awarden till.

3. Kopiera och klistra in awarden på din blogg.

4. Lita på att dina följare sprider kärleken till andra bloggare.

5. Och det viktigaste: ha roligt och stötta varandra!


Okej, till den svåra delen. Punkt 2 på listan. Välja ut 5 som jag vill ge awarden till. Tänkte när jag fick awarden att jag skulle ge den till någon bra bloggare som inte hade en redan. Men eftersom någon dag eller två gick innan jag nu skriver detta inlägg så dök massor av liknande upp på andra bokbloggar och awarder skickades hit och dit (superbra!).. så därför har jag inte alls koll på vilka som fått eller inte fått.

Det är väldigt svårt det här, men jag tänker ge till 5 bloggare som är bland mina favoriter:

- Pia på Bookrelated
- Nea på BokNea
- Frida på Photos and Books
- Andréa på Andréa i boklandet
- Sofie på Sofies bokblogg

Jag följer ca 30 bokbloggare så detta var inte lätt ska ni veta. Därför vill jag ge en liten mini-award till alla härliga bokbloggare där ute - speciellt ni unga människor! - som liksom jag älskar att läsa och att blogga om böcker! Stor tumme upp för er! :)

För fler bokbloggar jag gillar, kolla bland länkarna nere i min blogg-meny till höger :)

/Amelie

Awakened


Titel: Awakened                                                                  Författare: P.C. Cast & Kristin Cast
Serie: House of night, bok 8                                                 Sidor: 290
Bokförlag: atom                                                                 Utgivningsår: 2011 

DENNA RECENSION INNEHÅLLER SPOILERS FÖR ER SOM INTE LÄST BÖCKERNA FÖRE DENNA I SERIEN.

"Zoey lives." Neferet's voice was flat, cold, lifeless.
"She does. What will happen next?"
"It is quite simple. I will ensure Zoey is drawn back to Oklahoma. There, on my own terms, I will complete the task you failed."

Zoey är tillbaka i den vanliga världen efter sitt känslosamma besök i the Otherworld. Trots att Heath är kvar där och inte längre med henne så har hon fortfarande sin Warrior, Stark. De två bestämmer sig att stanna kvar på Isle of Skye för att återhämta sig från de nyligen skedda händelserna.
Men sen då? Neferet och Kalona väntar fortfarande där ute, bortom öns skyddande gränser, och Zoey vet att hon måste bekämpa dem. Har hon orken att återvända?

Och hur blir det med Stevie Rae och Rephaim? Deras relation är långt ifrån okej enligt någon annan i världen men det är näst intill omöjligt att hålla den hemlig längre. Samtidigt måste Rephaim välja mellan sin far Kalona och Stevie Rae. Kommer han svika sin far eller sitt hjärta?


Hmm, ja jag har lite blandade känslor för den här boken. Först och främst så hade jag väldigt svårt att komma in i den (detta kan dock vara något som inte bara beror på boken, utan även på mig) och det tog väldigt lång tid att ens känna något för handlingen. Även om min fokus inte var på topp när jag läste så hade nog boken behövt ha lite mer starka känslor att förmedla för att rycka in mig i dess värld. Till och med stora och hemska händelser kändes aningen platta i början och det var inte förrän senare som man verkligen kände av händelserna som skedde.
Jag har nog även tröttnat lite på House of night, märker jag. Serien känns lite trist jämför med Vampire Academy som jag börjat gilla mer och mer senaste tiden. Jag har också tröttnat på Zoeys killproblem och det var en lättnad att upptäcka att de äntligen (eller ja, iallafall för tillfället) ordnat upp sig. En kille och det är allt. Alla dessa triangeldramor (eller kanske ännu fler killar) som Zoey var intrasslad i höll verkligen på att gå mig på nerverna. Skönt att bli av med det som sagt.

En till positiv grej är att när boken äntligen kom igång, vilket enligt mig inte skedde förrän ungefär sida 200, så kändes den annorlunda än tidigare böcker. Berättelsen tog äntligen ett steg framåt, den har stått och vägt på samma ställe och händelser alldeles för länge. Mer intressanta händelser framåt slutet i den här boken än tidigare tycker jag. 
Sen var det också spännande på flera ställen, mestadels i slutet. Den har ingredienser för en bra bok, även om jag känner att den här boken, eller hela serien, saknar något. Språket i böckerna är ju inte särskilt bra, men det är ingenting jag klagar över så mycket då jag tycker att de passar böckernas stil.

Nu kanske den här recensionen låter jätte-negativ, men det är faktiskt en bra bok. Tyvärr kändes den inte som så mycket mer för mig. Jag hade behövt lite mer spänning och känsla kring allting, sådant som får en att verkligne ryckas med i handlingen. Och man ska inte behöva vänta mer än halva boken för att få det.
Det ska enligt vad jag hört bli totalt 15 böcker i serien. Det vill säga sju till. Jag tvivlar på om den här serien kommer hålla helt ut. Däremot kommer jag klart att läsa nästa bok för jag är väldigt nyfiken på att se hur det ska gå för alla karaktärer.


Bokens första mening: "A disquieting sense of irritation awakened Neferet."
Betyg: 6/10

Tidigare böcker i serien: Marked, Betrayed, Chosen, Untamed, Hunted, Tempted, Burned.
Uppföljare: Destined (utkommer i Oktober)

September bjuder på...

Hoppas (häftad)Nattens döttrar (häftad)Phoenix bok (inbunden)
Skuggvandrare (inbunden)Sommar i New York (inbunden)Flyga högt (kartonnage)
Pretty Little Liars 5 - Frestelser (inbunden)Blodsbarn (inbunden)När jag vaknar finns du inte (inbunden)
Här är lite böcker som September har att erbjuda. Själv ser jag flera intressanta titlar, men det är Blodsbarn och Skuggvandrare som lockar mest. Ser ni något ni gillar? :)

Som vanligt får ni gärna även lämna en kommentar om ni vet om en annan bokutgivning i September som jag missat.

/Amelie

The Hunger Games Teaser Trailer!Första smygtitten på filmatiseringen av Hungerspelen visades i natt svensk tid på VMA i form av en kort Teaser Trailer! För bättre videokvalité bl a, gå in och kolla på MTV's hemsida.

Nu är jag superdupertaggad på att få se filmen! Hur ska man kunna vänta till mars?!
Men jaja, under tiden får vi väl vänta på den riktiga trailern och hålla ut så gott det går.

Nu ska jag börja packa grejer för skolan. Börjar 12.45 idag. Låter säkert supermysigt enligt er, men jag skulle gärna byta denna sovmorgon mot att inte sluta 15.45. Men jaja, ska väl inte klaga. Nu hade jag ju tid att se denna trailer och även blogga :)

Hur taggade är ni på filmen? :D


Juste, glöm inte att följa The Hunger Games Movie samt Hunger Games Sverige på facebook för info och uppdateringar! :)

Videoinlägg - Olästa böcker

Hejsan svejsan! Här kommer videoinlägget jag snackade om. Förlåt för ganska dålig video-kvalitet men filmar med min digitalkamera då jag inte äger en riktig videokamera. Men förhoppningsvis går det att titta ändå, om ni inte blir alltför uttråkade av videon förstås, hehe :)
Angående att göra ytterligare videor, jag fick en fråga om jag skulle kunna göra mina recensioner i videoform. Har inget hundraprocentigt svar på men det lutar tyvärr mot ett nej. Det på grund av att min tid är ganska begränsad redan nu och den kommer nog bli ännu mer begränsad allteftersom skolan kommer igång på riktigt.
Men jag ska tänka över förslaget och det är ganska troligt att det blir en videorecension någon gång i framtiden mest för att testa.

Hoppas ni orkade titta på videon! Nu ska jag städa mitt rum.

/Amelie

Pocketfodral

Den senaste veckan har jag inhandlat två enkla men ändå ganska bra-att-ha pocketfodral:

Dessa två är köpta på Pocket Shop och kostar bara 8 kr.
Väldigt enkla och lite tråkiga (precis som det här blogginlägget) men ändå bra att ha. Jag spanar ständigt efter
pocketfodral i affärer men ser aldrig några. Har ni några försag?
Men trots att de är tråkiga till utseendet så är det ju alltid kul att se bokens omslag trots att man har ett fodral på.

Som sagt var detta inlägg väldigt kort och lite tråkigt kanske, men nu när skolan börjat har jag inte haft tid att verkligen sitta och skriva (har det knappt nu heller). Har inte mycket skolarbete ännu men dagarna är ganska långa. Men däremot har jag planer på att spela in en liten video i helgen, så håll tummarna och håll utkik! :)
/Amelie

Fantastic Beasts and Where to find them


Titel:
Fantastic Beasts and Where to find them       Författare: J.K Rowling under pseudonymen Newt Scamander
Sidor: 128             Bokförlag: Bloomsbury          Utgivningsår: 2001 (denna utgåva: 2009)


A copy of Fantastic Beasts & Where to find them resides in almost evert wizarding household in the country. Now Muggles too have the chance to discover where the Quintaped lives, what the Puffskein eats and why it is best to not leave milk out for a Knarl.

Denna lilla extrabok till J.K Rowlings fantastiska och fantasirika Harry Potter-värld handlar alltså om dess varelser. Kentaurer, drakar, enhörningar, varulvar med flera har vi redan hört talas om och man får nu nöjet att läsa mer om dessa. Men här introduceras också en stor mängd nya vidunder som Harry Potter-böckerna aldrig nämner. Men i böckerna nämns att eleverna på Hogwarts har denna bok som lärobok under sitt första år på Hogwarts.

Det var väldigt intressant och roligt att få läsa om de här varelserna och man får verkligen intrycket av att varenda en är bra uttänkt. Men det är jag som Harry Potter-nörd van vid från Rowling. Extra roligt var det när man stötte på en varelse som kom från Sverige eller Skandinavien, det fick allt att kännas lite äkta också.

Ett stort plus - och ja, typ det bästa med boken - var klottret som fanns lite här och var i (se exempel här) skrivet av Harry och Ron som båda använder den här boken (den tillhör Harry men delas med Ron Weasley). Dessa anteckningar var väldigt roliga och uppskattades mycket av mig som känner till storyn i Harry Potter-böckerna väl. Man måste dock inte vara proffs för att förstå, det räcker nog med att ha läst böckerna eller sett filmerna en gång eller så.

Sammanfattningsvis: En rolig och bra extrabok för dig som är sugen på mer info om J.K Rowlings och Harry Potters värld och ett måste för Harry Potter-nörden! :)


Uppdatering + video

Hej, minns ni mig? För er som glömt bort vem jag är så heter jag Amelie och bloggar här.
Jag har inte bloggat på drygt en vecka nu och det känns som evigheter sedan. Inte bra, inte bra. Men jag har försökt ha så roligt som möjligt och försökt göra så mycket som möjligt denna sista vecka på sommarlovet.
Jag börjar skolan på måndag. Gymnasiet. Usch, lite läskigt är det. 

Läsningen går också riktigt dåligt, måste jag tyvärr medge. Jag har läst kanske.. 50 sidor denna vecka? Jag vet inte, men jag har inte kommit någon vart i Awakened som är boken jag läser för tillfället. Men boken hjälper inte direkt till med att vara spännande, nja, den känns lite tråkig för tillfället. Men det blir säkert bättre när jag kommit lite längre än bara 100 sidor.

Så vad har jag gjort denna vecka då om jag inte läst eller bloggat? Jo, jag har varit med kompisarna ganska mycket. Många av dem började i onsdags eller torsdags. Men två kompisar som, liksom jag, inte börjat än, är bokbloggarna Nea och Frida som jag träffade i tisdags.
Det blev en liten bokprats-picknick och det finns till och med en video med oss. Jag hatar att se mig själv på video och vill helst inte att ni ser detta men jag ska inte stoppa er. Här är videon:


Jag ska verkligen försöka läsa mer nu i helgen. Jag har upptäckt insett en sak också:
Jag trodde att jag skulle blogga och läsa mer på sommarlovet. Men sanningen är att jag läser och bloggar mer under skoltider, knasigt va?

När börjar skolan för er?


/Amelie

Tillskott i bokhyllan


Denna fanns idag i brevlådan. Ett recensionsexemplar från B Wahlströms, tack så mycket! :)
Efterlängtad tredje del i serien Gone. Gillade både del 1 och 2 väldigt mycket så jag är nyfiken på vad som ska hända härnäst :)

Har läst några sidor i Awakened som är boken jag läser nu. Därefter väntar troligen:
Mitt perfekta liv av Sarah Dessen
Jag saknar dig, jag saknar dig! av Peter Pohl
The maze runner av James Dashner
och Lögner av Michael Grant (bilden ovan)

Inte nödvändigtvis i den ordningen och det kan också komma in en annan bok emellan.

Har även en fråga till er läsare: Är det något ni skulle vilja att jag skulle göra här på bloggen? Något utöver det vanliga. Kanske en video, ett inlägg om något speciellt, någon bild.. Ja, vad ni nu kan tänkas komma på :) Vore kul om ni hade någon idé :)

/Amelie

Sanningen om Alice


Titel:
Sanningen om Alice                                                                  Författare: Rebecca James
Originaltitel: Beautiful malice                    Serie: -                             Sidor: 301
Bokförlag: Alfabeta                                                                          Utgivningsår: 2011


"Sanning" säger Alice långsamt och utdraget, som om hon smakade på ordet. "Är du säker på det? Klarar du av att vara helt ärlig?"
"Jag tror det. Fråga på."
"Okej." Hon tittar forskande på mig. "Då så. Var du glad, innerst inne? Var du glad att du blev av med henne? Din perfekta syster? Gladde du dig i hemlighet åt att hon dog?"

Katherines lillasyster Rachel är död. Mördad. Fylld av sorg och skuld flyttar Katherine till sin faster i Sydney där hon hoppas kunna lägga tragedin och sitt gamla liv bakom sig. När så hon träffar utåtriktade och självsäkra Alice är Katherine till en början lite tveksam, men snart blir de två bästa vänner. Hon träffar också Alice kompis Robbie som varit förälskad i Alice i evigheter. Tillsammans umgås de tre mycket och blir väldigt nära vänner.
Men bakom Alice trevliga och glada fasad döljer sig något annat, något mörkt, elakt och skrämmande. Varför ville Alice komma så nära Katherine från första början? Svaret på den frågan är inte vänskap.
Sanningen om Alice är helt annorlunda än Katherine kunnat ana.


Jag har inte hört så jättemycket om den här boken, men det jag hört har varit väldigt bra. Författaren har till och med jämförts med J.K Rowling. Det vet jag dock inte om jag håller med om, men nog är det en skicklig och duktig författare alltid.
Det var väldigt lätt att komma in i boken. Språket är bra, enkelt och beskrivande och handlingen hoppar mellan nutid, dåtid och framtid utan att bli krånglig eller rörig. Dessa hopp till framtiden och baksidetexten avslöjar att något inte är som det verkar med Alice, att det döljer sig något bakom hennes fasad. Men trots det sveps man ändå in i känslan och intrycket som Katherine får av Alice i början; den utåtriktade tjejen som alla inte kan göra annat än älska. Men allteftersom man läser vidare så börjar man märka av förändringar i Alice beteende, ibland väldigt små saker och ibland större händelser, som för handlingen framåt mot vad Alice egentligen döljer.
Och allteftersom handlingen förs framåt får nystas även detaljer om Katherines förflutna upp, minnen av den där kvällen när Rachel följde med på en fest och hur allt egentligen gick till. Jag gillar verkligen hoppen i tiden, de är lagda på perfekta ställen och smälter bra in i handlingen och man förstår direkt när de hoppen kommer och behöver inte sitta och undra om var man befinner sig.

Den här boken var spännande rätt igenom och höll mig som läsare intresserad från första sidan till sista. Sakta men säkert kommer slutet närmare, slutet som är som en tickande bomb. Man känner på sig att något kommer hända i slutet, ett avslöjande eller en hemsk händelse eller kanske båda? Jag väntade spänt på finalen som också kom, men tyvärr tror jag att jag förväntat mig mer av det, för det var inte så spännande, läskigt och "wow" som jag trott, hoppats och önskat. Visst fanns där väldigt mycket spänning och det hände stora grejer, men jag antar att mina förväntningar var för höga. En annan person som läste utan förväntningar alls kanske hade blivit mer förvånad och funnit finalen mer spännande än jag gjorde. Denna lilla besvikelse sänkte boken en aning, som annars kanske skulle få ett snäpp högre på betygsskalan.

Men det är inget jag är så missnöjd med, för det är på det hela taget en väldigt, väldigt bra och spännande bok. Handlingen är riktigt bra uppbyggd och karaktärerna är bra. Jag älskade boken från början till slut. Känslan som boken svepte in mig i var bra. En riktigt bra bok som förutom spänning och hemskheter även innehåller vänskap och kärlek.

Bokens första mening: "Jag gick inte på Alices begravning"
Betyg: 8/10

Tack så jättemycket till Alfabeta för recensionsexemplaret! :)

Pojkarna


Titel:
Pojkarna                                                                        Författare: Jessica Schiefauer
Serie: -                                                                                   Sidor: 188
Bokförlag: Bonnier Carlsen                                                       Utgivningsår: 2011

Lästes ut: 6/8

Vi fyllde fjorton den våren, Bella, Momo och jag. Vi höll oss för oss själva. Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård, eller inne i växthuset om det regnade. Vi lyssnade på insekterna och såg fuktdropparna torka på kronbladen när solen bröt fram. Mitt i allt det färgsprakande levde vi och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som växte och sprängde. Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde.

Bella, Momo och Kim får dagligen utstå blickar från killarna just för att de är just tjejer, just för hur de ser ut, vad deras kroppar ändras till. Blickarna stannar inte på deras ansikten.
Så får de tre tjejerna chansen att få en helt annan sorts blickar, den där natten när de dricker nektaren från en blomma och förvandlas till pojkar...


Pojkarna är en väldigt speciell bok och jag känner att det är lite svårt att få ut vad jag tyckte i ord i en recension, men jag ska göra mitt bästa för att få ut min åsikt.
Huvudtemat i boken är uppväxt och jag tycker att Jessica Schiefauer har lyckats spegla det på ett bra och intressant sett. Här finns också könsdiskriminering och vänskap som viktiga teman. Boken väcker många tankar om hur tjejer och killar behandlas olika, deras förutsättningar och hur de bemöts. Att få läsa om dessa skillnader, som man själv stöter på varje dag, med Schiefauers ord känns nytt och annorlunda. Man börjar tänka mer än vad man kanske gör i vardagen, den vardag man ju är så van vid.
Det är intressant att följa de tre tjejerna när de i pojkars kroppar upplever saker på nytt. Ny vänskap, första kärleken och förvandling. Hur påverkas man av en sådan händelse? Hur förändras ens liv?

Jag hade lite svårt att komma in i boken, den fick inte grepp om mig från början som jag hade önskat. Därför tog det tid för mig att ta mig igenom de första 50-70 sidorna, men allteftersom sidorna bläddrades och allteftersom jag kom längre i boken, desto mer intressant blev historian.
Språket i boken var bra, målande. Det ligger något magiskt och speciellt över orden och meningarna, över hur allt berättas. Det är svårt att förklara, men det är en känsla jag känner igen från andra böcker. Det är inte spänning man känner, utan intresse och nytänkande.
Jag gillar de tre tjejerna som karaktärer; Bella med sitt växthus fullt med växter hon sköter så väl, Momo som syr och skapar och så Kim som man får följa historian ifrån.

Trots att det fanns ganska många saker med boken som jag gillade så fanns där även saker jag inte tyckte om, inslag som inte faller mig i smaken. På det hela taget är den här sortens bok inte mitt förstahandsval, inte min typ av bok. Men trots detta så kunde jag ändå gilla historian.
Jag kände dock att boken saknade något. Jag hade behövt något mer, något större för att fastna mer för boken. Handlingen hade stor potential som uppfylldes på vissa plan, så som att väcka tankar och intresse för frågan om könsdiskriminering. Tyvärr så levde boken inte inte upp till de förväntningar potentialen gav, det kändes inte riktigt som att boken kom upp på den nivån man väntade sig och hoppades. Jag saknade någon stor händelse som skulle höja spänningen, men tyvärr kom den inte.
Boken var bra och fin, och det var även slutet - men de både boken och slutet gav riktigt inte tillräckligt.

Bokens första mening: "Jag har en historia att berätta, men min historia är inte till för vem som helst."
Betyg: 5/10

Tack så jättemycket till Bonnier Carlsen för förhandsexemplaret!

Hungerspelsspecial, del 3: Filmatiseringen

Skådespelare är valda och filmandet är igång. Premiären är satt för mars 2012. Kommer succé-böckerna fungera på bioduken?
Filmbolaget som gör The Hunger Games till film är Lionsgate. Regissör är Gary Ross som även skrivit manus tillsammans med författaren Suzanne Collins.

Här är de tre "huvudkaraktärerna":

Jennifer Lawrence (Katniss), Liam Hemsworth (Gale) och Josh Hutcherson (Peeta)

De 24 deltagarna:


Från början var jag ganska missnöjd med castingen, men med tiden tycker jag faktiskt om den. Speciellt tycker jag att de lyckats med Rue och President Snow. 
För bilder och fakta om skådespelarna, och annan bra och rolig info föreslår jag att ni går till Hunger Games Sweden :)


Skådespelarna som sina rollfigurer, Katniss, Gale och Peeta. 
Det var dessa bilder, på framsidan av tidningen Entertainment Weekly, som gjorde att jag ändrade åsikt om skådespelarvalet. För enligt mig ser det här ut att bli riktigt bra!

Förutom Hunger Games Sweden som jag tipsade om längre upp i inlägget så vill jag ävent tipsa om My Hunger Games som har väldigt mycket information om filmatiseringen.


Tidigare delar i Hungerspelsspecialen:
1. Böckerna
2. FörfattarenPretty little liars - böcker och tv-serie

Igår började jag kolla på en tv-serie som jag länge varit nyfiken på. Den har gått på svensk TV nu ett tag, dock missade jag när den började. Serien heter Pretty little liars och jag är säker på att de flesta av er känner igen det namnet, då det nämligen, från början, är en bokserie. 
Jag lyckades hitta avsnitt på internet och ska se fram till avsnitt 8 som visas kl 19.00 på lördag. Hittills har jag sett 4 avsnitt och jag är redan fast... spännande spännande! 
Gillar verkligen idén med A som skickar meddelanden till de 4 tjejerna.. Det är svårt att inte bli väldigt intresserad och nyfiken på hur det ska sluta.
Okej, men jag hade ju en fråga till er. Ni som läst böckerna, vad tycker ni om dem? Jag har hört mycket bra om dem men jag är lite tveksam till att läsa dem... 
Och ni som både läst och sett tv-serien: Är det stor skillnad mellan de två? Vilken gillar ni bäst?


När man ännu inte fått nog av Harry Potter...

Passar det bra när ett paket innehållandes detta ligger i ens brevlåda: 

Detta är alltså Harry Potter-relaterade böcker hela bunten och jag gissar att några av er känner igen åtminstone någon av dem. Quidditch Through The Ages är en av böckerna som fanns att låna på Hogwarts-biblioteket. Den nämns i Harry Potter-böckerna.
Fantastic Beasts and Where to find them är en Hogwarts-lärobok och Tales of Beedle the Bard är trollkarlsvärldens sagosamling, liksom vår är Bröderna Grimm. Denna innehåller bland annat The Tale of the three brothers som har en väldigt stor roll i sista Harry Potter-boken, Harry Potter and the Deathly Hallows - det vet ni som läst boken eller sätt filmen.
Så nu har jag lite extra Harry Potter-läsning att underhålla mig med. Något annat roligt med dessa förutom att har med trollkarlsvärlden att göra är lite extragrejer som finns i dem. Till exempel på första sidan i Fantastic Beasts...

Eller i Quidditch through the ages:

Haha! Sådana här saker gör det bara ännu roligare att äga dessa :)
Märk väl att någon (Draco Malfoy, med stor sannolikhet) har skrivit "Stinks" efter Ron Weasley's namn.

Så dessa kommer jag småläsa lite i kommande månaden/månaderna. Kanske kommer även mindre recensioner om det passar sig.. skulle ni vilja ha det?

Äger ni någon av dessa? Gillar ni dem?


(Förresten, för er som är intresserade så bloggar jag lite på Tumblr numera också, om endast Harry Potter. Den bloggen hittar ni här.)

Sammanfattning: Juli 2011

Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 1332
Genomsnittligt betyg på läsningen: 8.3

Månadens bok
Den vita katten av Holly Black.
Cassel är en son i en familj av berörare - folk som kan använda magi bara
genom att röra något med deras bara hud- men själv är han ingen. Men han
har sina egna mörka hemligheter. Han dödade sin bästa vän Lila. Han älskade
henne, men gjorde det ändå. Och nu hemsöks hans drömmar av en vit katt..

Mitt betyg: 7/10

Detta var inte boken som fick högst betyg denna månad men den här boken märkte ut sig med 
sin speciella och intressanta handling och värld. Därför förtjänar den den extra uppmärksamheten.
Juli månad var ett riktigt fall i läsningen. Jag läste tre böcker, vilket bara är hälften av vad jag läste
i Juli förra året. Den här månaden brukar vara en av de som jag läser mest i, men inte i år. Jag har
haft ganska svårt att fokusera på läsning senaste veckorna.
Hoppas att augusti ska ge mer läsning.

Övriga böcker i Juli 2011: Harry Potter and the Deathly Hallows, Shadow kiss.

RSS 2.0