Gott nytt år!


Video: Book haul - Julklappar!

Ni har kanske har börjat undra var en uppdatering om de (eventuella) bokiga julklapparna tagit vägen? Jo, jag har faktiskt kört på en mer avancerad variant den här gången - en Book haul i videoformat!

Här nedan så kan ni ta del av de nya, trevliga böckerna jag fått, samt min otroliga (eller oexisterande) charm.

Haha, ni märkte väl skillnaden när samtalet började handla om Harry Potter? Dessutom så använder jag ordet "fin" i många olika sammanhang och kanske någon gång för mycket.

Hoppas att ni gillar videon!

/Amelie

GOD JUL!Tack för allt stöd och all uppmuntran jag fått genom åren och får än idag - ni är bäst! 

Fjärde advent - Vinn bokpaket!

Sista adventstävlingen är här. Denna gången så finns inte en, utan två böcker i potten! Del ett och två i en serie som utspelar sig i en annan värld...

Tankeläsaren och Monstrets dotter av Kristin Cashore, de två första delarna i serien "De utvalda".

Läs handlingen för bok ett här, och bok två här. De är fristående uppföljare, kan man säga, så ordningen man läser dem i spelar inte så stor roll. Men jag rekommenderar nog ändå att man börjar med Tankeläsaren.
Läs mina recensioner på de engelska originalversionerna här: 1 & 2.

För att tävla om bokpaketet så behöver du...
1. Ha en postadress inom Sverige.
2. Lämna en kommentar till detta inlägg innehållandes:
- Namn: Skriv gärna även den första bokstaven i ditt efternamn, så att jag kan hålla isär er bättre! (Ex: Amelie L)
- Mejladress: Det är genom den som jag kommer att kontakta vinnaren efteråt. Skriv helst detta i det fält som är märkt just e-postadress, så att bara jag kan se den.
- Svar på frågan: Vad heter huvudkaraktären i respektive bok? (De två böckerna har olika huvudkaraktärer). Jag vill alltså ha två namn som svar. Uppdatering: Det går givetvis bra med både svenska och engelska versionerna av namnen :)

Tävlingen håller på under resten av året. Det vill säga, så snart som klockan blir 00.00 på tisdagen den 1 januari 2013 så är det stängt för anmälan. Se till att hålla utkik i era inkorgar och här på bloggen då!
Först efter tävlingens slut så godkänner jag kommentarerna, så att era svar inte kan ses. 

Lycka till!
/Amelie

Vinnaren av Det är jag som är Caroline

En vinnare är korad! För att lotta ut vem denne skulle bli så använde jag mig denna gång av random.org. Och vinnaren är...


Stort grattis, Tiffany! Du har fått ett mejl där jag frågar om din adress.
Tack till alla 15 som deltog! Imorgon dyker den fjärde och sista adventstävlingen upp... :)

/Amelie

Två recensioner i en: Hana & Elin under havet

Titel: Hana                                     Format: E-bok     
Författare: Lauren Oliver                 Sidor: ca 64
Serie: Delirium #1.5                         Utgivning: HarperCollins, 2012

The summer before they're supposed to be cured of the ability to love, best friends Lena and Hana begin to drift apart. While Lena shies away from underground music and parties with boys, Hana jumps at her last chance to experience the forbidden. For her, the summer is full of wild music, dancing—and even her first kiss.
But on the surface, Hana must be a model of perfect behavior. She meets her approved match, Fred Hargrove, and glimpses the safe, comfortable life she’ll have with him once they marry. As the date for her cure draws ever closer, Hana desperately misses Lena, wonders how it feels to truly be in love, and is simultaneously terrified of rebelling and of falling into line.

Här så har vi ännu en "mellan-bok" (i brist på bättre namn) som alltså är en som en liten extranovell till en bokserie. Här får man möta Lena's - huvudkaraktären i Delirium - bästa vän Hana och bjuds på en kort, sammanfattad men ändå ganska tydlig inblick i hennes liv runt samma tidsperiod som Delirium utspelar sig i. 
Jag gillar det, speciellt då Hana var en av de karaktärer som jag blev nyfiken på under läsningen av Delirium och som jag gärna lärt känna bättre. Precis som förut så är Lauren Oliver's språk otroligt fint och beskrivande och är helt klart en stor anledning till att man verkligen fångas in i berättelsens grepp.

Jag hade tyvärr redan fått reda på vad slutet av novellen skulle avslöja, men blev ändå lite överraskad då det kom väldigt abrupt och plötsligt. Det ändrar verkligen synen på Hana som karaktär.
Det hoppas ganska mycket i tid då den här novellen på 64 sidor ska sammanfatta samma tidsperiod som en roman på över 400 sidor gjort - men jag tycker att det funkar fint ändå. Så om du är sugen på mer från Lauren Oliver's dystopisamhälle och/eller, som jag, vill lära känna Hana mer så är det här att rekommendera!


Titel: Elin under havet                           Format:  Grafisk roman
Författare: Sofia Malmberg                   Sidor:  
Serie: -                                                Utgivning: Rabén & Sjögren, 2012

Elin söker efter en kampsportsstudio på internet och får kontakt med tränaren André. Han verkar snäll och vill hjälpa henne. Han förklarar hur hon ska öva. Efter att ha chattat några gånger föreslår han att hon ska komma förbi studion och provträna. Men det visar sig att André har helt andra tankar om mötet

En grafisk roman som riktar sig till barn runt mellanstadieåldern och behandlar detsvåra och hemska med sexuella övergrepp på barn. Boken blev nominerad till årets augustpris och råkar även vara den första grafiska romanen jag läst, så läsupplevelsen präglades lite av det också.
 
Vad tycker jag? Jo, det är definitivt ett speciellt sätt att berätta en historia av den här sorten. Det blir effektfullt på sitt sätt och mycket lämnas åt läsaren själv att tolka utifrån bilderna, enligt mig. Man får följa Elin i vardagen före och efter det otrevliga mötet med André - ibland så befinner hon sig i verkligheten, ibland glider hon in i en slags fantasivärld som visar hennes tankar och bearbetande kring händelsen. 
Men även om jag tycker att berättelsen är bra på sitt eget sätt så kom jag aldrig riktigt in i den så pass som jag önskat eller förväntat mig. Romanen har ju sagts vara ett bra medel för undervisning i skolan eller som hjälp för barn som kan ha varit i en liknande situation och det tror jag absolut på! Jag hade nog förväntat mig något mer, eller helt enkelt något lite annorlunda. Men bra, speciell och intressant - helt klart!

Amelies julönskelista

Mindre än en vecka till julafton nu (vart tog tiden vägen?), men ännu inte för sent för att lägga upp en bokig önskelista!

  
  

Ja, det vore minst sagt trevligt om några av dem väntade på mig under granen i år!

Förutom just böcker i sig, så har jag även andra bokrelaterade saker uppskrivna; såsom en liten läslampa att fästa på boken och en Harry Potter-kalender för 2013.
Önskade mig även en bokhylla, men har jag redan fått - lite väl mycket i förskott, kanske? Nåja, ska montera ihop den och placera den bredvid de andra två vilken dag som helst.

Vad finns på er önskelista inför julen? :)

/Amelie

Glitch

Titel: Glitch                                                                                          Författare: Heather Anastasiu
Serie: Glitch #1                                                                                      Sidor: 308
Bokförlag: St. Martin's Griffin                                                                Utgivning: Augusti 2012

Zoe lives in a world free of pain and war. Like all members of the Community, she has a small inplanted chip protecting her from the destructive emotions that destroyed the old Old World. Until her hardware starts to glitch. Zoe begins to develop her own thoughts and feelings, but nothing could be more dangerous in a place where malfunctions can get you killed. And Zoe has another secret she must conceal at all costs: Her glitches have given her uncontrollable telekinetic powers.
As the tstruggle to keep her burgeoning powers hidden, she finds other glitchers with abilities like hers, and together they plot to escape. But the more Zoe learns about beauty, joy, and love, the more she has to lose if they fail. With danger lurking around every corner, she'll have to decide just how much she's willing to risk to be free.

Här har vi en bok som jag vill minnas syntes hyfsat mycket innan den skulle komma ut, men som sedan bara glömdes bort. Hur som helst så hade titeln fastnat på mitt minne. Jag hade en bra magkänsla angående just den här boken, så jag bestämde mig för att läsa den, helt enkelt.
Tja, ibland har ju magkänslan även helt fel.

Det börjar helt okej och man introduceras till den framtida dystopi-värld vi här befinner oss i. Något förvirrande också, hur det här med Zoe's "glitchande" fungerar riktigt. När var hon en fritt tänkande individ och när var hon helt hjärntvättad? Jag hade lite svårt att hålla isär det.
Snart blev det dock bortglömt när handlingen började ta fart, men då märkte jag även att boken började vandra nerför den väg som många dystopier tar, ungefär; "Tjej som levt hela sitt liv i ett strikt samhälle och inte vet något bättre och som sen träffar en kille som visar henne hur saker ska vara - och som hon sen blir kär i."
Och längs den vägen fortsatte berättelsen och saker blev bara fel, fel, fel.

Boken var så extremt förutsägbar. Jag, som ändå inte läst sådär överdrivet många dystopier, visste enkelt om näst intill precis vilka vändningar handlingen skulle ta. Tänk dig din dypiska dystopi-roman, så vet du i stort sett redan vad som kommer ske i den här boken.
Jag tänkte flera gånger på Delirium av Lauren Oliver när jag läste, just det här med förbjudna känslor som mänskligheten "skyddas mot" på ett eller annat sett.
Och kärleken i boken då: usch och fy. Insta-love på hög nivå. Här blir man kär inom tjugofyra timmar och vet precis att det är kärlek man känner trots att man slutat att vara en känslolös, mänsklig robot för bara några månader sedan. Nej, jag kunde inte alls köpa det, utan ville hellre slänga boken i väggen i den stunden.
Och vet ni vad? Det bjuds på triangel-drama också. Och den andra killen drev mig till vansinne, dessutom.

Karaktärerna i boken kändes inte särskilt trovärdiga. Jag fastnade inte för Zoe då jag inte alls kunde relatera till och vara positiv till hennes val. Hon kändes tyvärr alldeles för osäker och hjälplös.
Adrien kändes alldeles för stereotypisk, speciellt med tanke på den genre vi befinner oss i. Nja, alla karaktärer saknade egentligen tillräckligt med personlighet för att vara intressanta.
Det var alldeles för många ologiska saker i boken. Jag tyckte mig även upptäcka flera småfel i handlingen, vilket inte gjorde saken bättre. Boken hade dock en grunidé som verkade intressant och som säkert hade kunnat bli bra om bara Heather Anastasiu gått sin egen väg och tänkt utanför ramarna.

Så nej, jag gillade inte den här boken. Den funkade bara inte för mig, på alltför många plan. Men jag vet att flera har haft åsikter om den som är den totala motsatsen till mina, så om du ändå känner dig sugen eller nyfiken efter min (kanske lite väl) ilskna sågning så kan det ju vara värt ett försök.
Men jag skulle nog inte rekommendera denna till någon som söker efter något annorlunda och nytänkande inom dystopi-genren, för det lär du knappast finna här.

Bokens första mening: "I felt it coming this time."
Uppföljare:
 Override (Februari 2013), Shutdown (Juli 2013).

Tredje advent - ny bok att tävla om!

Nu kör vi igen, och den här gången så är vi inte i framtiden eller i det förflutna, utan i nutid!
"'Men flytta hemifrån då, för fan!' Det är nästan en timme sedan mamma skrek de magiska orden, men de klingar fortfarande som en skön refräng i huvudet. Det var allt jag behövde höra." 
- Caroline, 17 år, en kall vinterkväll i Orminge centrum, iklädd jeansjacka.

Under en vinter får vi följa Caroline på hennes ensamma, envisa flykt undan sin mamma. Hon träffar bland andra Andreas, som hyr ut sina bortresta föräldrars matkällare för tusen kronor i månaden. Och Joakim, en gift man som raggar upp henne i delikatessdisken där hon jobbar.
Men viktigast för henne blir Stephanie; en 40-årig före detta knarkare och modell som numera bara missbrukar kaffe och treo och pluggar till sjuksköterska. Stephanie är den enda som vågar ställa frågan: "Varför flyr du från din mamma, Caroline?".

(Läs min recension på boken här.)
Vill du vara med och tävla? Då behöver du...

1. Ha en postadress inom Sverige.
2. Lämna en kommentar till detta inlägg innehållandes:
Namn: Skriv gärna även den första bokstaven i ditt efternamn, så att jag kan hålla isär er bättre! (Ex: Amelie L)
Mejladress: Det är genom den som jag kommer att kontakta vinnaren efteråt. Skriv helst detta i det fält som är märkt just e-postadress, så att bara jag kan se den.
Svar på frågan: Vilken var den första bok jag recenserade på den här bloggen?  (Gräv långt, långt bak i arkivet!)

Jag kommer inte att godkänna kommentarerna förrän tävlingens slut för att dölja era svar. Senast lördag 22 december, kl 18.00 måste din anmälan vara skickad! Vinnaren avslöjas senare samma kväll.
Glöm sedan inte att hålla koll här på bloggen och i era mejl-inkorgar under andra halvan av helgen så att ni kan svara med er adress!

Sprid gärna tävlingen vidare om du vill, det är helt frivilligt!
Lycka till!

/Amelie

Vinnaren av Hans majestäts drake

Hoppsan, jag måste nog bättra mig på det här med att lägga ut vinnar-inläggen på en mer rimlig tid...
Men en vinnare har iallafall dragits! Dra musen över bilden nedan för att se vem som snart blir en bok rikare...

Grattis, grattis! Du har fått ett mejl av mig. Svara med din adress så kommer boken inom kort! :)

18 personer var med denna gång - faktiskt fler än jag räknat med då boken ändå har några år på nacken. Men tack för visat intresse! Imorgon så får ni chansen att vinna en annan bok, som är av en annan genre än de två tidigare.

Se till och titta förbi då!
/Amelie
 

En liten ursäkt kommer här också för bristen på inlägg. Har haft väldigt ont om tid för att sitta och blogga. Men jag har däremot läst på väldigt bra och har massvis av recensioner att skriva, så sådana inlägg kan ni definitivt räkna med!

Andra advent - Tävling nummer 2!

Dags för nästa tävling! Här är vinsten:

När HSM Reliant besegrar en fransk fregatt och lägger beslag på dess värdefulla last - ett drakägg - ändras kapten Will Laurences öde och liv för all framtid. Tillsammans med den ovanligt intelligenta och speciella draken Temeraire skickas han nu på olika äventyr i den engelska kungens tjänst.
Hans majestäts drake av Naomi Novik har allt en fantasyälskare kan önska sig: spännande äventyr, strider, passion och ödesdiger vänskap. Dessutom finns här en fantastisk samling drakar som ger en helt ny dimension till Napoleonkrigen...

Behöver du en julklapp till en vän eller är du sugen på att läsa den själv? Såhär tävlar du:
1. Ha en postadress inom Sverige.
2. Lämna en kommentar till detta inlägg innehållandes:
- Namn: Skriv gärna även den första bokstaven efternamnet, så att jag kan hålla isär er bättre! (Ex: Amelie L)

- Mejladress: Det är genom den som jag kommer att kontakta vinnaren efteråt. Skriv helst detta i det fält som är märkt just e-postadress, så att bara jag kan se den.

Tävlingen stänger 18.00 15/12 (på lördag), så se till att anmäla dig innan dess! Vinnaren avslöjas senare samma kväll.
Skriv gärna om utlottningen på era bloggar eller andra sociala medier! (Inget krav för att delta)

Lycka till! :) - Tävlingen avslutad! Se resultatet här.


/Amelie

Vinnaren av Delirium

Den första adventstävlingen är nu över och vinnaren av Delirium av Lauren Oliver är dragen. Dra musen över bilden för att se vem det blev... 
Stort grattis! Du har fått ett mejl av mig där jag frågar efter adress.

Tack till alla som deltog! Totalt så var det 21 personer som svarade rätt och då var med i lottdragningen.
Imorgon dyker advents-tävling nummer två upp, och jag kan avslöja redan nu att boken det handlar om då är väldigt annorlunda mot Delirium...

/Amelie

Grafiska romaner

Grafiska romaner är ett för mig outforskat område inom böckernas värld. Jag har nog aldrig varit mycket för serier egentligen - förutom Bamse som jag prenumererade på i ett antal år som liten, haha. Inte heller Manga lockar mig speciellt mycket. 
Men nu tänkte jag dock ge det ett försök iallafall! Jag gled in på biblioteket igår och plockade upp dessa:

Elin under havet av Sofia Malmberg är en grafisk roman som riktar sig till människor som är något yngre än mig själv, men som jag ändå varit lite smått nyfiken på. Både på grund av att det är just en grafisk roman och även för att jag vill se hur den berättar ett allvarligt ämne. Den var även Augustpris-nominerad i år.

Vampire Academy och Frostbite är de graphic novel-versionerna av böckerna med samma namn (skrivna av Richelle Mead) som jag redan läst. Jag har sneglat lite på dem flera gånger samt bläddrat lite i första. Men jag har inte läst dem hittills på grund av att det känns väldigt konstigt att se karaktärer i en serie som man redan har en bild av i huvudet. Helt ärligt så är jag inte säker på att jag kommer läsa dem nu heller, trots att jag lånat hem dem. Jag vill, men vill samtidigt inte... Nåja, vi får se hur jag gör. 
Läs mina recensioner på de två böckerna här och här.

Hur är relation till grafiska romaner? Kanske läst någon av de ovan eller har ni någon annan ni vill tipsa om? Berätta! :)

/Amelie

P.S. Missa inte min advents-tävling som avslutas 18.00 ikväll, där du kan vinna Delirium av Lauren Oliver! Klicka här.

Last sacrifice


Titel: Last Sacrifice                                                                          Författare: Richelle Mead
Serie: Vampire Academy #6                                                            Sidor: 
Bokförlag: Razorbill                                                                      Utgivning: November 2011

Spoiler-varning för er som inte läst tidigare delar i serien! Hoppa över stycket i kursiv text.

The Queen is dead and the Moroi world will never be the same. Now, with Rose awaiting wrongful execution and Lissa in a deadly struggle for the throne, the girls find themselves forced to rely upon enemies and to question those they thought they could trust... 
But what if true freedom means sacrificing the most important thing of all? Each other.


Nu när jag läst denna så har det gått två år (!) sedan jag plockade upp första boken. Jag har ingen riktig anledning för att ha drygat ut på det - jag ville väl läsa andra böcker emellan och inte skynda mig igenom serien. Men nu när sista boken är utläst så känner jag mig... lite tom. Jag har i stort sett vant mig vid att det alltid finns en till bok efteråt, men här tar det stopp.

Och det var just nu när jag läste Last sacrifice som jag verkligen förstod hur mycket jag verkligen gillar serien - berättelsen, världen, karaktärerna. Kanske just för att jag insåg att det här var allt som fanns kvar? Jag har alltid värderat serien högt, men inte förrän nu så känner jag verkligen starkt för dem. Det var ett ögonblick bland de första hundra sidorna, tror jag, då jag för ett ögonblick blev lite överrumplad av känslor för böckerna. Mest karaktärerna, för åh, vad jag älskar dessa karaktärer! Det är från dem jag har stört separationsångest.

Det är just karaktärerna som det fokuseras mycket på i den här boken, tycker jag. För när jag tänker tillbaka på läsningen så inser jag att boken kanske inte hade så många stora händelser eller superspännande ögonblick, sådär som jag vet att de här böckerna definitivt kan ha. Men trots det så läste jag på snabbt och hade inte något emot att det fokuserades mer på känslor och karaktärsutveckling. Jag behövde nästan hindra mig själv för att inte läsa för fort, så att jag kunde spara på boken. 

Nu så handlar den här recensionen inte särskilt mycket om bokens handling utan snarare om mina känslor för den och serien som helhet, men jag känner att jag redan babblat så mycket om berättelsen, vampyr-världen och alla fina och intressanta recensioner i tidigare recensioner av böckerna (länkar längst ner), så ja, det här blir lite av en serie-sammanfattning på många vis.

Jag tror nog inte att denna bok är allra vassast i serien, men den har en helt annan känsla över sig, på något sätt. Eller så är det jag som äntligen erkänt (insett) min stora kärlek till böckerna till slut. 
För att summera så kan jag ju säga såhär: Läs den här serien! Snälla, gör det. Den är en av mina all time-favorites och jag är ledsen över att ha avslutat den. Det finns ju även Richelle Meads spin off-serie, Bloodlines, men den följer en annan karaktär så det kommer ju bli annorlunda. Jag kommer att sakna att vara i Roses huvud där. 
Men ja. Jag kommer definitivt läsa om den här serien någon gång i framtiden, och då förhoppningsvis under en kortare tidsperiod.

Bokens första mening: "I don't like cages."
Tidigare böcker i serien: Vampire Academy, Frostbite, Shadow kiss, Blood promise, Spirit bound.
Övrigt: Serien finns översatt till svenska, utgiven av Bonnier Carlsen. Första boken heter då Törst.

Första advent - Tävling!

Som utlovat: Det är första advent, vilket betyder decembers första tävling!

Förr i tiden var kärlek det viktigaste i världen. Människor gjorde vad som helst för den. De kunde ljuga för kärlekens skull. Till och med döda. 
Men allt är annorlunda nu. Kärlek är en sjukdom som går att bota. Regeringen ser till att alla genomgår behandlingen när de fyller arton. Ett liv utan kärlek är ett liv utan smärta. Det är tryggt, förutsägbart och lyckligt. Lena Haloway har alltid sett fram emot dagen då hon ska bli botad.
Men med 95 dagar kvar till behandlingen händer det otänkbara …

Delirium av Lauren Oliver är en tankeväckande dystopi som jag själv rekommenderar! Ni kan läsa min recension på boken här.

Låter det som en bok du skulle vilja ha? Eller ge bort i julklapp till någon? För att vara med och tävla så behöver du...
1. Ha en postadress inom Sverige.
2. Lämna en kommentar till detta inlägg innehållandes:
- Namn: Skriv gärna även den första bokstaven i ditt efternamn, så att jag kan hålla isär er bättre! (Ex: Amelie L)
- Mejladress: Det är genom den som jag kommer att kontakta vinnaren efteråt. Skriv helst detta i det fält som är märkt just e-postadress, så att bara jag kan se den.
- Svar på frågan: Vilket datum (dag+månad+år) fyllde min blogg två år? 
Svaret får ni om ni klickar runt lite snabbt här på bloggen samt använder er av enkel matte :)

Jag kommer inte att godkänna kommentarerna förrän tävlingens slut för att dölja era svar. Senast lördag 8 december, kl 18.00 vill jag ha ert bidrag!
Glöm sedan inte att hålla koll här på bloggen och i era mejl-inkorgar senare på lördagskvällen så att ni kan svara med er adress!

Ni får hemskt gärna sprida tävlingen via blogg, twitter eller liknande - men detta är givetvis inget måste!

Lycka till!Tävling avslutad! Se vem som vann här.

/Amelie

City of Ashes

Titel: City of Ashes                                                                            Författare: Cassandra Clare
Serie: The mortal instruments #2                                                         Sidor: 411
Bokförlag: Walker books                                                     Utgivning: 2008

Stor spoiler-varning för dig som inte läst City of Bones!

A murderer is loose in New York City and the victims are Downworlder children. Clary Fray and her fellow Shadowhunters have a strong suspicion that Valentine, Clary’s father, may be behind the killings. But if he is the murderer, then what’s his true motive? To make matters worse, the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, has been stolen, and the mysterious Inquisitor has arrived to investigate, with her eyes vigilantly targeted on Jace.
Clary will need to face some terrifying demons and even more terrifying family decisions. No one said that the life of a Shadowhunter would be easy.


Väldigt trevligt att återvända till den här serien! Hade nog önskat att jag inte väntat ett år med att fortsätta, men jag tycker ändå att det var lätt att komma in i det hela igen, även om det var ändå vissa saker som jag fick påminnas om under läsningen.
Men här har vi en bok som, liksom del ett; City of Bones, har ett fint flyt och en spännande handling som man gärna hoppar in i under längre stunder. Så underhållande och bra läsning är det definitivit - på den punkten finns det inga tvivel!

Däremot så känns mina tankar om karaktärerna och deras relationer inte riktigt tydliga, då jag fortfarande är lite osäker på vad jag tycker om allt däromkring. Clary gillar jag fortfarande, hon är en bra personlighet som jag absolut inte har något emot att följa. Som jag nämnde i recensionen till första boken så är jag inte stormförtjust i Jace (men jag ogillar honom heller inte) och det verkar fortsätta så hittills.
Och jag kan verkligen inte skapa mig en klar åsikt om deras förhållande (varken som syskon eller kärlekspar) - kanske för att jag, tyvärr, visste om "den mörka hemligheten" innan jag ens började läsa böckerna. Jag fick så att säga aldrig chansen att tänka på dem endast ur den romantiska synvinkeln som så många andra, så hela deras relation känns bara förvirrande och "off" för mig. 
Simon, som var en favorit, känns här inte heller lika intressant. Jag är inte så glad över " den väg som hans karaktär börjar vandra" här i City of Ashes. Hmm...
Alla karaktärer fick nog alldeles för lite chans att glänsa här. Jag behöver nog en till bok för att bestämma mig angående detta.

Men det är en riktigt bra bok det här, om än inte riktigt lika bra som del ett. Jag gillar verkligen världen och konceptet med Shadow-hunters. Jag tycker, däremot, att böckerna hittills saknar något. En liten gnista, av något slag, som tar serien till en högre nivå. Jag får hoppas på att det händer i uppföljarna, som jag ska ta mig an väldigt snart, förhoppningsvis!

Bokens första mening: "The formidable glass-and-steel structure rose from its position on Front Street like a glittering neadle threading the sky."

Tidigare böcker i serien: City of Bones
Uppföljare: City of Glass, City of Fallen Angels, City of Lost Souls, City of Heavenly Fire (utkommer 2014)

Sammanfattning: November 2012

Antal böcker: 7
Antal sidor: 2074

Månadens bok
The fault in our stars av John Green.
Hazel Grace lyckades lura döden för två år sedan, men cancern finns fortfarande kvar och påverkar hennes vardag. Men när en viss Augustus Waters dyker upp i hennes stödgrupp så förändras allt.
En sorglig, men otroligt fin och vacker bok som fascinerar mig redan från första sidan på grund av den speciella, ärliga och mysiga ton den berättas i. 


Även Last Sacrifice hade förtjänat att bli månadens bok, men eftersom att den är en del av en serie jag redan utryckt min kärlek om så fick The fault in our stars stå mer i rampljuset.

Bottennapp/besvikelse: 
Glitch av Heather Anastasiu. Den boken bara funkade inte för mig på alldeles för många punkter och jag blev riktigt besviken då jag hade en väldigt bra magkänsla när jag bestämde mig för att läsa den. Jag ska gå in mer på detalj i min kommande recension.

Utvärdering av november:
Jag är nöjd med den mängden läsning jag lyckades få ihop under månaden. Även om två av böckerna jag läste vad "extra-böcker"/del 1,5 i andra bokserier och därför inte alls långa, så känner jag mig duktig.

Inför december... 
Jag har inga böcker som är hundra procent bestämda, men jag vet säkert att jag kommer att fokusera på kortare böcker (under 300 sidor) för att hinna så många som möjligt - ska nämligen göra ett tappert (men antagligen förgäves) försök att nå målet 60 böcker i min Goodreads-challenge för 2012... Önska mig lycka till!

Böcker i november 2012:
The fault in our stars av John Green
The sea of monsters av Rick Riordan
City of ashes av Cassandra Clare
Destroy me av Tahereh Mafi
Last Sacrifice av Richelle Mead
Glitch av Heather Anastasiu
Hana av Lauren Oliver

Och ja, de icke-existerande recensionerna skall komma inom en nära framtid!

/Amelie

RSS 2.0