Hades


Titel:
Hades                                                                                 Författare: Josephine Angelini
Originaltitel: Dreamless                 Serie: Starcrossed #2                  Sidor: 500
Bokförlag: Bonnier Carlsen                                                           Utgivningsår: 2012

- Denna recension kan innehålla spoilers för de som inte läst första boken, Helena. -

Första delen i serien slutade med att Helena, som är den enda som kan vandra mellan dödsriket och de levandes värld, måste ta sig ned i underjorden för att döda erinnyerna, de tre ödesgudinnorna. Om hon misslyckas kommer Lucas (som hon är väldigt kär i, men som är hennes nyupptäckta kusin … eller?), Ariadne och Jason att mot sin vilja drivas till att döda sin egen kusin, Hector.
Helena och Lucas utkämpar också en egen strid, den mot de känslor de har för varandra. Ödet har förutspått en katastrof om de blir ett par och det hotar att driva dem båda till vansinne. Och snart börjar Lucas att förändras på ett högst obehagligt sätt.
Men kanske finns det nytt hopp när Helena möter den mystiske Orion? Han säger sig vara utsänd för att hjälpa henne, men kan hon lita på honom?


En av de bästa sakerna med att läsa en bokserie är om inte bara berättelsen och karaktärerna utvecklas - utan om man också kan se en utveckling hos författaren. Och det var något som jag hade turen att finna i denna uppföljare.
Trots att jag läste den här boken översatt så kunde jag tydligt se en författarutveckling hos Josephine Angelini. I Helena så tyckte jag att språket saknade lite mer detaljer i beskrivningar och liknande, och att det inte riktigt fanns något speciellt där. Men i Hades är det något som förbättrats! Både miljöer och känslor var beskrivna bättre och Angelini lekte mer med orden här.

En annan sak som jag nämnde i min recension på del 1, Helena, var att den hade vissa likheter med Twilight (trots att jag ogillar att jämföra böcker), men i den här boken får handlingen en mer egen ton och för varje sida så växer berättelsen. Hades är också mörkare och aningen mer skrämmande än Helena, något som jag uppskattar - kärleken ligger inte lika mycket i fokus utan lämnar plats åt lite spänning.
Jag blir även mer fäst vid karaktärerna och tycker att Orion är ett intressant tillskott. Så länge det inte blir ett triangel-drama som är alltför likt de i så många andra böcker.

Jag tycker att Josephine Angelini har lyckats med en väl uttänkt historia - en härlig blandning av verklighet och grekisk mytoliogi. Det fanns några mindre saker som inte riktigt kändes lika tydliga och välplanerade, men det var dock inte något som ändrade min syn på helheten märkvärt.
Enligt mig så är denna andra del dessutom bättre än den första - och då många säger att del 2 i en serie är den svåraste att skriva så säger det ju något! 

Jag gillar den här boken mycket och den har ökat mitt intresse för den grekiska mytologin och dess gudar. (Ett intresse som Percy Jackson väckte när jag läste första boken i den serien).
Nu är ju frågan hur jag ska orka vänta ett drygt år på den tredje och sista delen i serien?

(Denna recension skrevs den 23/4, en vecka efter att boken lästes ut. Men först nu publicerar jag den här på bloggen på grund av att jag läste manuset och först nu, idag, är det recensionsdag.)

Bokens första mening: "På måndagsmorgonen var skolan stängd."

Tidigare böcker i serien: Helena
Uppföljare: Goddess (engelsk titel, utkommer 2013)

Övrigt: Här intervjuar jag och Nea författaren Josephine Angelini

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet


Titel: 
Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet             Författare: Jennifer E. Smith
Originaltitel: The statistical probability of love at first sight                       Sidor: 206
Bokförlag: B Wahlströms                                                                      Utgivningsår: 2012

Vem kunde tro att fyra minuter skulle förändra allt?
Det måste vara den värsta dagen i Hadley's liv. Hennes pappa ska gifta sig med en kvinna hon aldrig har träffat och hon missar planet från New York till London. Nu är hon fast på flygplatsen i flera timmar! Men det är också dagen hon möter Oliver - drömkillen från England som ska med nästa plan till London. 
Under de följande 24 timmarna utspelar sig en oförglömlig kärlekssaga.


Nu sitter du antagligen och tänker att den här boken är en fånig och sådär puttinuttig kärlekshistoria där allting bara är så otroligt perfekt att det nästan blir för mycket? Det gjorde jag med. Men jag plockade ändå upp boken som ju trots allt fått bra kritik och som bara är drygt 200 sidor - en perfekt sommarbok, eller?

Jag blev positivt överraskad när det visade sig att den här boken var mycket mer än bara "pojke möter flicka och blir kära direkt". Visst, första halvan handlar mest om deras mysiga flygresa till London där de, som utlovat, fattar tycke för varandra. Men i den andra halvan fokuserar boken mycket mer på de två huvudkaraktärernas familje-relationer och problem. Det blir till och med lite småsorgligt ibland.
Det här är något som ger boken ett visst djup och som gör att den lite för förutsägbara och gulliga berättelsen faktiskt blir något mer än kärlek vid första ögonkastet. 

Vår huvudkaraktär Hadley är inte en favorit, men inte heller en dålig en. Hon funkar bra i den här boken och får tack vare glimtarna från hennes bakgrund och familje-situationen lite mer personlighet.
Oliver är såklart en sådan där fin och rolig kille som man gärna skulle stöta på själv - men han är inte heller någon jag kommer att minnas alltför länge. Men Hadley och Oliver funkar väldigt bra i en ganska enkel historia som denna.

Boken går fort att läsa och Jennifer E. Smith's språk flyter på bra. Däremot så tror jag att boken hade gjort sig bättre i jag-form, istället för tredje-person. Perspektiv är inte något som jag nästan aldrig tänker på när jag läser böcker, men just här så blev det lite irriterande. Ibland när "Hon" nämndes så blev jag för ett kort ögonblick förvirrad och undrade vem tjejen var och var hon kommit ifrån innan jag insåg att det var Hadley det handlade om. Nja, jag tror nog att jag-form hade passat perfekt för en bok som denna.

Sammanfattningsvis så är detta en väldigt fin kärleksberättelse som är lite förutsägbar och aningen för gullig ibland, men som har ett djup och andra fokus-punkter som väger upp boken som helhet. Så om du, som jag, inte är ett jättestort fan av "insta-love"-historier så är det kanske ändå värt att ge denna en chans? Det lönade sig ju för min del, iallafall. 
Och jag ska inte ljuga - man blev ju lite sugen på att boka biljetter till första bästa flygplan i hoppet om att stöta på en egen Oliver.

Bokens första mening: "Det kunde ha slutat annorlunda på så många olika sätt."

Dessa två är snart en bok rikare

Nu är vinnarna dragna! Kolla videon nedan för se vilka de två lyckliga är...

Grattis grattis!

Tack till alla som deltagit, trodde aldrig att ni skulle bli så många! Om jag hade oändligt många böcker så hade alla fått ett varsitt exemplar.. Men tack, och kram på er.

/Amelie

Påminnelse: Tävling!

Imorgon, måndag 25 juni, är sista chansen att anmäla sig till min tävling där jag lottar ut två exemplar av Du
glömde säga hejdå av Sarah Dessen! 
Du har fram till kl 19.00 (imorgon alltså) på dig, sedan stänger portarna. Vinnaren dras strax därefter eller på tisdag. 
Klicka på bilden nedan för att delta och se villkor och regler.
 

Nya engelska böcker

Den här veckan fann jag tre nya engelska böcker i brevlådan. De två översta vann jag hos Pia och den sista beställde jag från Bokus:

Anna and the French kiss av Stephanie Perkins 
Chasing Brooklyn av Lisa Schroeder
The fault in our stars av John Green

Återigen tusen tack till Pia för denna fina bokvinst! :)
(Och även ett tack till mamma som än en gång varit villig att hjälpa en omyndig boknörd att beställa från internet)

Har ni fått några nya tillskott till er bokhylla under veckan?

/Amelie

Trailer till sista Twilight-filmen

Igår kväll snubblade jag över en trailer till den sista Twilight-filmen, Breaking Dawn part 2 som har premiär 16 November i år.


Jag tycker att trailern ger intrycket av ett spännande avslut, så det har de lyckats med. Däremot så tycker jag att den får en att tro att det kommer bli ännu mer action-packat än vad jag minns att bokens slut var.

Fast å andra sidan - när jag, för flera år sedan, läste Breaking Dawn (eller Så länge vi båda andas) så var jag otroligt spänd inför slutet, för boken byggde verkligen upp känslan av att det kommer att bli en episk och storslagen strid... för att jag sedan skulle bli lite besviken. 
Så kanske är det den illusionen som trailern också vill ge. Fast, om man känner filmbranchen rätt, så blir ju filmatiseringen av boken alltid mer action-fylld för att underhålla publiken.. (Liten hint till sista filmen i Harry Potter-serien)

Men ja, inte så pjåkig trailer, enligt mig. Blir ju lite nyfiken på filmen.
Vad tycker ni om trailern? Blir ni peppade att se filmen?

/Amelie


Aldrig släppa taget


Titel: Aldrig släppa taget                                                      Författare: Holly Goldberg Sloan
Originaltitel: I'll be there                                                     Sidor: 288
Bokförlag: B Wahlströms                                                    Utgivningsår: 2012

De kommer från helt olika världar. De har ingenting gemensamt.
Sam Border önskar att han kunde fly. Han har fått nog av det kringflackande liv som hans psykiskt sjuka pappa lever. Men han skulle aldrig kunna överge sin lillebror Riddle som har slutat tala för länge sedan och som istället beskriver världen genom sina märkliga och detaljrika teckningar. Så möter Sam Emily och allting förändras. När han hör henne sjunga i kyrkan löser den eviga knuten i magen upp sig för första gången i hans liv och han vet att han har kommit hem. Det är kärlek vid första ögonkastet och Emilys familj tar emot Sam och Riddle med öppna armar. För första gången får Sam känna hur det är att ha en riktig familj.

Jag visste nästan ingenting om den här boken när jag började läsa. Det var bara något med boken som fick mig intresserad. Jag hade läst handlingen väldigt hastigt och förväntade mig någon sorts Romeo & Julia-historia, vilket man kanske kan säga att det är på något sätt, men det är inte alls mycket kärlek inblandat.
Istället så hade jag helt plötsligt hamnat i en bok där familj låg mest i fokus och där Sam och Riddle's dåliga situation ligger som en lite mörk och kall filt över handlingen. Jag, som oftast brukar uppskatta att kärleken inte är bokens mittpunkt, blev här lite förvirrad och fann det ganska svårt att komma in i berättelsen.

Boken berättas utifrån flera perspektiv, Sam och Emily är de karaktärer man får följa oftast. Jag gillar dem hyfsat bra, men jag fastnade inte riktigt för dem som individer. Lillebrodern Riddle's berättarröst var däremot en av de saker som jag gillade bäst med boken, hur han i sin instängda värld tänker och ser saker annorlunda. Bröderna Sam och Riddle's relation tycker jag också om, hur Sam tar hand om sin lillebror - och hur Riddle sedan, utan tvekan, tar hand om Sam när det behövs. 
Så ja, jag gillade delvis det här med många berättarperspektiv, men det blev nog lite för många karaktärer som vi fick följa för min smak - det blev lite hackigt och förvirrande.

Ja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här boken. Man kan väl säga att jag fortfarande är lite förvirrad. Den här boken innehåller så mycket mer än vad jag räknade med och var beredd på, så jag tror att jag blev lite överväldigad. Den hade många riktigt bra stunder, men tyvärr så kändes det lite för utdraget och långsamt ganska ofta vilket gjorde att jag tappade lite av lässuget och spänningen som man fick uppleva ibland. 
Men jag måste säga att jag är imponerad av Holly Goldberg Sloan har fått in så mycket på knappt trehundra sidor. 
Slutet var lite tråkigt - efter en bok som var så annorlunda från allt annat jag läst så förväntade jag mig mer när sista sidan närmade sig. Men icke. 

Så ja, det här var bra bok som verkligen är udda och speciell. Tyvärr så känner jag att jag aldrig riktigt fick grepp om den, som om jag var halvt frånkopplad under hela läsningen.
Jag rekommenderar dock att ni läser den och fattar er egen uppfattning. Förhoppningsvis så kan ni få ut mer utav den än jag, för den här boken har något annorlunda.

Bokens första mening: "Veckodagarna betydde ingenting för honom."

Biblioteksböcker

Läsningen har varit i svacka återigen (vad är det med mig och lov-läsning egentligen?) och då har även bloggen fått lida lite. Beror ganska mycket på att jag läst samma bok, Nattens cirkus, sen månadens början. Den är bra, men jag kommer inte någon vart - vilket är väldigt frustrerande. Men jag har läst Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet (alias boken med världens längsta namn) vid sidan om och det kommer en recension på den snart - även på Aldrig släppa taget som jag läste ut i Maj.

Men nu till kvällens inlägg. Jag har, de senaste månaderna, fått tillbaka intresset för bibliotek - mycket tack vare att jag upptäckt att utbudet hos Stockholms stadsbibliotek är riktigt bra (och så kan man ju ge inköps-förslag om en bok fattas!) Förut lånade jag i stort sätt bara från mitt kommunala lilla bibliotek som har ett ganska uselt utbud - nästan bara de mest populära svenska böckerna (den engelska ungdomsavdelningen ska vi inte ens tala om).

Så nu har jag, för första gången på länge, lite låneböcker hemma. Här har ni dem:

Harry, a history av Melissa Anelli - ja, en bok om Harry Potter som fick följa med hem. 
The catastrophic history of you and me av Jess Rothenberg - verkar intressant och har fått bra kritik (har precis börjat läsa den och kan avslöja att den verkar lovande). 
Enclave av Ann Aguirre - Nea gillade denna och tycker själv att den verkar bra. 
Harry Potter and the Deathly Hallows (ljudbok) av J.K. Rowling - istället för omläsning så kör jag nu ljudböckerna, på engelska. Stephen Fry's uppläsning rekommenderas varmt!

Har även några reserverade titlar, men inlägget blir nog lite för långt om även de ska få vara med.
Har ni några intressanta låneböcker hemma? Eller läst någon bra biblioteksbok nyligen?
Har ni läst någon av de jag visat er ovan? - Vad tyckte ni?

God natt på er - om ni tänkt sova strax.
Ha en fortsatt trevlig söndagskväll - om ni, som jag, ska vara uppe ett tag till.

/Amelie


Världen är elak (del 1)

Titel: Världen är elak (del 1)
Författare: Pia Olofsson
Sidor: 93
Format: PDF-fil

Året är 2107.
Världens länder har slutat lita på varandra - ett tredje världskrig tar sin början.
Sverige har tagit ett extra steg i utvecklingen och landet skyddas numera av mänskliga vapen med krafter som mänskligheten tidigare aldrig varit kapabel till att skapa.
Det är när ett ännu större hot än de någonsin kunnat vänta sig tar sig in över gränserna runt landets kuster, och en brutal attack mot högkvarteret sätter deras säkerhet på prov, som drastiska åtgärder måste dras.

Adrian, en stolt ung landsbeskyddare som innerst inne plågas av skulden för hans väns död, utser sig frivillig till att ta sig in till fiendelandet och rädda de som blivit kidnappade. Med sig har han en trupp modiga vänner, och en man som Adrian misstänker har något att göra med attacken mot Sverige...


Pia har en av de bloggar som jag följt och gillat väldigt länge. Därför så var det en självklarhet att läsa första delen i boken hon just nu skriver på. Att boken sen råkar vara i den genre-kretsen som jag vanligtvis älskar gör ju det hela ännu bättre!

Jag hade inga stora förväntningar då det enda jag kunde basera förhoppningar på är hur Pias inlägg är skrivna (vilket iförsej är riktigt bra). Men att ta sig an en bok med ganska neutrala förväntningar brukar ju vara bra, och jag kan säga att jag blev glatt överraskad och imponerad!
Pia har lyckats skapa en bra och välluttänkt värld och idé som jag genast blir intresserad av. Att blanda element som framtids-samhälle, magi och lite science-fiction är något som kan gå bra eller helt galet, men här fungerar det faktiskt utmärkt.

Av det jag hann se och ta del av så verkar det som att det är en bra huvudkaraktär, och även andra mindre karaktärer som jag blir lite nyfiken på. Även samhället, organisationen S.L.F och de olika "experimenten" är något som jag riktigt gärna vill veta mer om!
Språket flyter på och beskriver miljöer, karaktärer och situationer bra. Boken går fort fram, på både gott och ont. Man förblir vaken och uppmärksam som läsare, men däremot så skulle jag önska att vissa scener fick beskrivas lite ytterliggare, eller kanske att de får lite större utrymme i boken. Första mötet med vissa karaktärer fladdrar förbi aningen för snabbt - man mindes dem inte alltid så jättebra när de nämndes senare.

Denna del 1 avslutas med en cliffhanger, vilket jag gillar! Och ogillar såklart, då jag måste vänta på att få veta mer.
Men av det jag har fått läsa hittills så kan jag inte säga annat om att det är lovande. Om du fortsätter på samma sätt Pia, så blir detta nog riktigt bra! :)

Bokens första mening: "Jag bodde på barnhemmet från att jag var två tills jag var sex."

Övrigt:
LÄS BOKEN HÄR | LÄS PIAS BLOGG HÄR.


Tävling: Vinn Sarah Dessen's nya bok!

För att fira mina tre år som bokbloggare och för att tacka er, så kommer här en tävling! Rabén & Sjögren är väldigt snälla och sponsrar med böckerna som två har chansen att vinna.
Då jag tänkte att vinsten skulle få ett litet somrigt tema så är boken i potten en som bör passa väldigt bra som sommarläsning: Du glömde säga hejdå av Sarah Dessen! (Läs om boken här)

Två av er kommer att få varsitt exemplar av Du glömde säga hejdå, som är Sarah Dessen's nyaste svensköversatta bok. Att vara med är enkelt; reglerna följer i stort sätt samma principer som mina tidigare tävlingar.

1. Lämna en kommentar där du berättar att du är med och tävlar. Glöm inte att skriva ditt namn (gärna förstabokstaven i efternamnet också, då flera kan ha samma förnamn). Jag behöver även din mejladress för att kunna kontakta dig om du vinner - skriv helst denna i kommentarsfältet märkt "E-postadress" så att bara jag kan se den.

2. Du får bara anmäla dig en gång och kan inte få fler antal lotter på något sätt. 

3. Du måste ha en postadress inom Sverige. 

4. Sprid gärna tävlingen vidare via din blogg, twitter eller liknande. Detta är helt frivilligt och kommer inte att ge dig någon fördel i tävlingen. 

5. Du kan anmäla dig fram till kl 19.00, måndagen den 25 juni - alltså om exakt två veckor. Vinnarna publiceras samma kväll här på bloggen (alternativt dagen efter) och får ett mejl där jag frågar om postadress. Adressen vidarebefodrar jag sedan till Rabén & Sjögren som skickar ut böckerna. 


OBS - Om vinnarna inte svarar inom en vecka så drar jag nya. Därför rekommenderar jag att ni följer min blogg på något sätt (t ex via Bloglovin) under tävlingens gång så att ni får eventuella uppdateringar. Jag vet att många åker bort den här tiden på året, men försök att hålla koll på min blogg/era mejl-inkorgar den 25 juni eller dagarna därefter, så att ni inte förlorar vinsten till någon annan.

Det borde vara allt jag hade att säga. Om ni har några frågor så är det bara att kommentera så svarar jag! 

Lycka till! :)

/Amelie

Stop pretending


Titel:
Stop Pretending: What happened when my big sister went crazy              Författare: Sonya Sones
Serie: -                                                                                                       Sidor: 145
Bokförlag: Orion                                                                                        Utgivningsår: 2001 (f.u. 1999)

One night her sister goes crazy. One night her world falls apart.
It really happens just like that, in the blink of an eye. An older sister has a mental breakdown and has to go into hospital. A younger sister is left behind to cope with a family torn apart by grief, and friends who turn their backs on her. But worst of all is the loss of her sister, her confidane, her best friend.


Det var inte direkt planerat att denna bok skulle följa med mig hem från biblioteket. Men jag gick där och kollade efter böcker av Sonya Sones (hon har även skrivit En sån där vidrig bok där mamman dör, som jag läste och älskade) då jag var riktigt sugen på något mer skrivet med hennes underbara språk.
Det här var den enda boken jag hittade på engelska där och den fick det bli, trots att jag inte ofta (läs: aldrig) provar på självbiografier (eller biografier i allmänt, antar jag). Men det här fick bli ett undantag - jag menar, boken har dryga hundrafyrtio sidor, det borde inte vara några problem.

Men den här självbiografi-biten kan man ju överse om man vill. För trots att det man läser i den här boken är dikter (ja, den är skriven på vers - smakprov längst ner) som hon skrev under sin barndom och som är baserade på hennes relation till sin syster, så kan man lätt tänka på det som en skönlitterär historia, om man vill. 
Språket är, som tidigare, otroligt fint. Jag älskar vers-upplägget och hur Sonya Sones lyckas beskriva saker på nya sätt, och hur ett enda ord kan få en sån tyngd bara för att det står ensam på en rad. Meningarna får verkligen liv.

Det finns väl inte så jättemycket handling här, men jag antar att en biografi inte alltid har det (?). Men visst finns det en röd tråd, så man kan ju följa med. Det är mest tankar och känslor, men väldigt fint hela tiden. En ganska mörk och sorglig bok. Men det mörka fick inte riktigt ett hårt grepp om mig då den tog slut så fort. Inget jag klagar på, egentligen, då jag väldigt lätt påverkas av böcker - är de mörka med deprimerande innehåll så smittar det av sig på mig (en anledning till att jag ofta håller mig undan från sådana böcker). 

Så, en fin, sorglig liten historia med vackert språk som säkert läses ut på en, två timmar om tillfället ges. Läsvärd, helt klart. Perfekt om man vill läsa något kort. Men om du är ute efter att bekanta dig med Sonya Sones så föreslår jag att du istället testar En sån där vidrig bok där mamman dör först och sparar denna till senare. Om du nu inte vill läsa dem i ordning, för detta är hennes debutbok.


Bokens första mening:
"I can
remember what
things were like before she
got sick: my whole family climed
into 

the big
hammock on the
moondappled beach, wove
ourselves together, and swayed
as one."

Somriga boktips

Igår fick jag mitt efterlängtade sommarlov. Därför så känns det ju väldigt lägligt med ett inlägg om böcker som passar bra på stranden, altanen eller - om vädret kanske inte är på topp -  i soffan under sommaren!

Fina böcker om kärlek, vänner och familj:


Böcker fyllda med spänning och kanske även lite läskiga stunder:


Om man vill lämna solstolen och hälsa på i en annan värld för ett tag:


Sen kan jag ju säga att ett evigt tips är Harry Potter-böckerna av J.K. Rowling, de passar väldigt bra, när som helst egentligen. Har du inte läst dem så är sommaren en perfekt tid att göra det. Så, nu har nörden inom mig också fått tala.

Så, nu har ni fått lite blandade boktips för semestern, alla relativt nya titlar.
Tipsa gärna mig om böcker som funkar bra under denna varma årstid!

/Amelie

 


Trailer: The perks of being a wallflower

Trailern till bokbaserade The perks of being a wallflower har kommit!


Jag har ännu inte läst boken, men jag har velat läsa den länge och kommer att göra det innan filmens premiär i September. Jag har boken hemma och blir ännu mer sugen på att plocka upp den nu när jag sett denna fina trailer. Emma Watson, allas vår Hermione Granger är med. Det är även Logan Lerman, som spelar Percy Jackson.
Ja, The perks of being a wallflower blir en av böckerna som defintivt finns med i sommarlovs-högen.


Har ni läst The perks of being a wallflower? Vad tyckte ni?
Hur gillar ni trailern? Tror ni att det blir en bra film?

/Amelie

Amelies boktips 3 år!

Idag, den 1 juni 2012, så har jag haft den här bloggen i 3 år.
Tre hela år. Det känns ganska häftigt, men samtidigt så känns det som att bloggandet funnits med mig i livet betydligt längre än så. 
Aldrig någonsin under den här tidsperioden så har jag ångrat beslutet att starta en bokblogg, det har fört med sig så mycket roligt; de bokbloggarvänner man fått, de böckerna man läst, de författarna man fått träffa, de sakerna man fått uppleva. Och allting började med att man gjorde ett första inlägg och hoppades att man åtminstone skulle få ett tiotal läsare eller så,  trodde inte att så mycket skulle komma av en blogg!

Så, dagen i ära så tyckte jag att det var lämpligt att fixa en liten kladdkaka för att fira (eller så ville jag kanske bara ha en ursäkt för att baka något gott, vem vet). 

(Resultatet kan man ju diskutera, men jag är boknörd, inte bagare.)

TACK SÅ MYCKET TILL ALLA SOM FÖLJT DEN HÄR BLOGGEN UNDER KORTARE ELLER LÄNGRE TID! 
Tack för all fin respons, stor kram och mycket kärlek till er alla! Hade gärna bjudit er alla på en bit av kakan om det nu inte vore lite krångligt att skicka den med posten...

Har planer på en tävling eller liknande för att fira och tacka er, så vi får se om jag lyckas knåpa ihop något inom kort :)

Ha en trevlig fredagskväll!

/Amelie

P.S. Måste ju även passa på att gratulera en annan bokbloggare: Nea som fyller 16 år idag!