Den röda handsken

Titel: Den röda handsken                                                                                 Författare: Holly Black
Originaltitel: Red Glove                             Serie: Berörarna #2                        Sidor: 318
Bokförlag: B. Wahlströms                                                                                Utgivning: Augusti 2012

Du som inte läst första delen, Den vita katten - hoppa över delen i kursiv text här nedan för att undvika spoilers.

"- Jag vill ha dig så mycket att jag nästan skulle göra vad som helst för att få dig. Jag älskade dig, Cassel. Före förbannelsen. Jag har alltid älskat dig. 
Det finns ingenting jag hellre vill än att tro henne. Men jag kan inte."

Cassel Sharpe trodde att han var en vanlig kille ända tills han upptäckte att hans bröder manipulerat hans minnen. Nu vet han sanningen: han är den farligaste beröraren av alla. En beröring av Cassels hand kan transformera vad som helst - eller vem som helst - till något annat.
Efter att ha utnyttjats som lönnmördare i maffians tjänst, försöker nu Cassel lägga den tiden bakom sig, trots att den han älskar för evigt är förenad med den mäktigaste maffia-familjen i landet.

Jag minns att jag tyckte att första boken, Den vita katten, började lite sisådär, ganska långsamt tempo och lite förvirrande. Så när den här uppföljaren inte heller började särskilt starkt utan snarare lite segt så oroade jag mig inte alltför mycket. Jag tänkte väl helt enkelt att den skulle följa samma struktur och komma igång lite mer efter en tredjedel eller så.
Men tyvärr så hände det inte riktigt enligt mig. Det känns tråkigt att säga att jag är besviken, men i det här fallet så har jag nog inget val. Det som fick mig att gilla Den vita katten så pass mycket som jag gjorde fanns liksom inte riktigt där.

Huvudkaraktären Cassel tycker jag om, även om jag många gånger känner att jag har lite svårt att tolka hans personlighet. Jag förstår mig inte riktigt på honom, till viss del. Men jag gillar hur han lägger märke till små, men ofta viktiga, detaljer - hos människor och i deras beteende, men också i sin omgivning. De övriga karaktärerna kändes inte särskilt framträdande i den här boken, tyvärr.

Boken är bra skriven och jag är fortfarande väldigt fäst vid idén om Berörarna och allt som kretsar kring dem, men på många sätt så kändes boken ganska platt. Det hände saker i stort sett hela tiden, men det var mest små händelser som inte gjorde så stort intryck på mig - inga större, förvånande saker eller snygga twister som jag uppskattade så mycket i bok ett. Jag var aldrig uttråkad medan jag läste, men jag kände mig väldigt likgiltig till boken som helhet. Spänningen fanns inskriven på sidorna, men jag kunde aldrig engagera mig tillräckligt i det som pågick tillräckligt för att helt kunna känna den.

Nej, det här är ingen dålig bok. Det är fortfarande bra och välskrivet och en godkänd uppföljare, men jag hade nog förväntat mig alldeles för mycket på för många plan. Jag får hoppas att detta bara är ett typiskt fall av en mellanbok och att trean, som jag ändå ser mycket fram emot att läsa när den kommer på svenska, är snäppet vassare. 

Bokens första mening: "Jag vet inte om det är dag eller natt när tjejen reser sig upp för att gå."

Tidigare böcker i serien: Den vita katten
Uppföljare: Black heart (engelsk titel). Jag har även hört ryktas om att en del 4 är planerad.

English month

Medan många andra förbereder sig för NaNoWriMo (National Novel Writing Month) så har jag andra planer för månaden november. 
Som ni vet så har jag ju en väldigt stor hög med olästa böcker hemma (jag tror det ligger mellan 40-50 st just nu... hehe) och många av dem står lite och samlar damm när andra böcker prioriteras. Men mest av allt så lider de engelska böckerna, då majoriteten av böckerna jag läser varje månad är av svenska författare eller översatta till svenska, på grund av att jag får dem som recensionsexemplar och liknande.

Så nu så tänkte jag då köra en månad då jag endast läser engelska böcker! Ska bli riktigt roligt tycker jag. Jag äntligen känner att jag kan ta mig dit att läsa de böcker som inte blivit av på länge, trots att mitt sug efter dem ändå är ganska stort.

Här har ni de böcker som jag tänkt ta mig an i första hand:

Som ni kanske ser så är det många uppföljare det handlar om... Just för att det är uppföljare i serier, speciellt andra boken, som inte blir av. Man gillade första boken, antar då att man kommer gilla andra boken och så, ja, står den där då man trots allt inte känner brådskan att läsa vidare i serien för tillfället. Men nu!
Känner även att det är dags att läsa The fault in our stars nu. Antagligen så tar jag tag i den först av de ovan, men jag har ingen speciell ordning bestämt.

Om jag hinner klar med de fyra och får tid över (som jag verkligen hoppas!), så läser jag antagligen någon/några av dessa..

Men ja, det kan egentligen bli vilken bok som helst i min bokhylla. Så länge den är på engelska, vill säga.

Så det är vad jag tänker försöka mig på i november. NaNoWriMo väntar jag nog med, åtminstone ett år till eller två - tills jag känner mig mer redo helt enkelt.

Om det är någon som känner för att testa på att göra likadant så är ni givetvis välkomna att göra det! :)
Den 1:a november, som infaller på torsdag, börjar det!

/Amelie

Ingen sommar utan dig

Titel: Ingen sommar utan dig                                                                          Författare: Jenny Han
Originaltitel: It's not summer without you              Serie: Belly #2                    Sidor: 352
Bokförlag:
 Ponto pocket                                                                               Utgivning: Maj 2012 (f.u. maj 2011)

Denna recension kan innehålla spoilers för dig som inte läst första boken i serien! 

Så länge Belly kan minnas har hon tillbringat somrarna i huset vid havet, tillsammans med dem hon håller allra kärast, bröderna Jeremiah och Conrad. Men i år blir det inte så. Förra sommaren hände något mellan Belly och Conrad. Något som förstörde allt.
Belly är djupt sårad, men när Conrad plötsligt försvinner är hon och Jeremiah de enda som kan hitta honom. Och allt kan bara ställas till rätta där det en gång började - vid havet.

Jag läste den första boken i serien, Sommaren jag blev vacker, för ett drygt år sedan och ser nu tillbaka på den som mysig sommarläsning. Så det var lite det jag förväntade mig av bok två. Sommarläsning blev det ju inte riktigt på samma sätt, men den mysiga känslan finns helt klart kvar!

När jag påbörjade läsningen så var jag smått förvirrad då jag inte kunde minnas exakt vid vilken tidpunkt på året den första boken slutat, vilket gjorde att jag hade lite svårt att få ihop när saker och ting skett och hur lång tid det gått mellan de händelserna och vårat "nu" i bok två.
Men när detta lilla hinder var ur vägen så kom jag lätt tillbaka in i berättelsen och dess relationer. För ja, som ni kanske vet eller annars listat ut så är det just relationer som de här böckerna kretsar kring. Belly och de två bröderna i centrum. 

Tyvärr så är jag inte så överförtjust i det lilla triangeldrama som ständigt tycks finnas där, antingen tydligt eller i bakgrunden. Jag stör mig lite smått på att det hela tiden finns en möjlighet att vår huvudkaraktär Belly ska välja den andra brodern, även om hon för tillfället lutar mer åt en av dem. 
Det var något som gjorde att jag inte gillade Belly fullt så mycket som jag gjorde i förra boken. Hon kändes lite för självcentrerad ibland. Men samtidigt så förstår jag ändå varför hon känner och handlar som hon gör, då hon inte riktigt går igenom en enkel period i sitt liv. Så jag förlåter henne, kan man säga. Men kan inte låta bli att störa mig på det lite grann ändå.
Men även om jag som sagt inte är överförtjust i kärleksdramat vars koncept är så överanvänt i YA-genren så uppskattar jag iallafall att det rör sig om två personer som huvudkaraktären känner väl och har starka känslor för sedan längre tillbaka, snarare än "en mystisk kille och senare snäll kille som blandas in"-stilen.

Men trots smärre brister så är det här är en bra bok som jag gillar och som är välskriven, som har en bra handling och håller mig intresserad som läsare. Jag hade nog önskat att den skulle innehålla något mer, något extra som förvånat mig eller ökat mitt intresse för själva berättelsen. För trots att det var en mysig och bra bok som var underhållande under själva läsningen så är den - eller serien i allmänt, hittills -  nog ingenting som utmärker sig tillräckligt för att jag ska minnas den i längden.
Den tredje och sista delen kommer jag dock att läsa, men troligtvis inte förrän den ges ut i pocket, vilket borde bli framåt sommaren 2013.

Bokens första mening: "Det var en varm sommardag i Cousins."

Tidigare böcker i serien: Sommaren jag blev vacker
Uppföljare: Sommar för evigt

Uppdatering och höstbilder

Hejsan svejsan!
Tiden bara springer iväg och jag hinner ingenting! Känner ni också så? 
Om en vecka så får jag mitt efterlängtade höstlov, men inte utan att jag först ska ha 5 väldigt hektiska dagar med massor av skolarbete. Samma sak varje år.
Men tack och lov så hinner jag lite läsning vid sidan om ändå. Jag läste ut Smitta av Michael Grant i fredags och dessutom nu i helgen så har jag läst på i ett "hemligt" bokmanus... Ja, jag väljer nog att inte säga mer än så för tillfället :) Imorgon ska jag även börja på Bronsdolken av Michelle Paver, som jag verkligen ser fram emot!

Bloggandet.. Nja, det går väl lite sisådär på den fronten. Men 3 böcker står på kö för att recenseras, så de kommer, lite utspridda, inom kort. Har också några andra inlägg på g, så det bör bli en hyfsad uppdatering här iallafall.
Och så, för att pigga upp det här inlägget med lite färg så kommer här lite höstbilder tagna av mig:
Vad läser ni just nu? :)

/Amelie

Bok till film - trailers!

Förutom svenska översättningar som jag skrev om häromdagen så är filmatiseringar av böcker något som verkligen är på gång! Här kommer lite trailers för några av dem:


Now is good. Så heter filmatiseringen av Jenny Downham's bok Innan jag dör (Before I die). Den läste jag för några år sedan och kan iallafall säga att det är en väldigt fin, men sorglig, bok! Filmen verkar ju inte heller bli så pjåkig, men tyvärr så ska den inte visas i Sverige... i nuläget iallafall. Om jag förstått det rätt så hade den dock premiär i England för en dryg månad sedan. 


The Hobbit! Har tyvärr inte läst varken denna eller de tre böckerna om Härskarringen, men jag gillar verkligen filmatiseringarna och är väldigt taggad på denna nya som har biopremiär i sverige 12 december! (Och angående böckerna - jag ska läsa dem vid någon tidpunkt i mitt liv, det har jag besämt)


Beautiful creatures - ännu en bok jag inte har läst, men varit lite nyfiken på. Och jag kan ju säga att denna film-trailer verkligen ökade mitt intresse! Den trettonde februari så kommer filmen till oss, så jag får se till att testa boken innan dess.


Rubinröd - Här har vi en bok jag nyligen läst (och gillat!) Den har filmatiserats hemlandet Tyskland och även om det kanske inte var vad jag väntat mig så tycker jag att det ska bli intressant att se resultatet! 
Och eftersom att boken säljer så bra världen över så är ju en amerikansk eller brittisk remake inte en omöjlighet.
Läs min recension på Rubinröd av Kerstin Gier här.

Förutom dessa så har vi ju även Breaking Dawn part 2 (november 2012), The hostThe mortal instruments: City of Bones  och Percy Jackson: Sea of monsters att se fram emot!
Kommentera gärna om du har några andra "bok till film"-tips att dela med dig av :)

Fire


Titel: Fire                                                                                    Författare: Kristin Cashore
Serie: Graceling Realm/The seven kingdoms #2                                 Sidor: 384
Bokförlag: Gollancz                                                                     Utgivning:  Februari 2009

Fire's exceptional beauty gives her influence and power. People who are susceptible to it will do anything for her attention, and for her affection.
But beauty is only skin deep, and beneath it Fire has a human appreciation of right and wrong. Aware of her ability to influence others, and afraid of it, she lives in a corner of the world away from people - not only to protect them but also to protect herself from their attention, their distrust, and even their hatred.
Yet Fire is not the only danger in the Dells. If she wants to protect her home, if she wants a chance to undo the wrongs of the past, she must face her fears, her abilities, and a royal court full of powerful people with reason to distrust her.


Detta är alltså den i stort sett fristående uppföljare till Graceling. Jag säger "i stort sett" då jag bara kan gissa när jag själv läst dem i den tilltänkta ordningsföljden. Men jag tror som sagt att det går utmärkt att läsa denna bok först, men jag rekommenderar nog ändå att de läses i ordning. En sak är jag iallafall säker på: denna recension kommer på intet sätt spoila för dig som inte läst Graceling.
Hur som helst så blev jag ju fullkomligt förälskad i första boken, så förväntningarna på Fire var givetvis ganska höga. Men de två böckerna är dock väldigt olika i karaktär; Graceling är mer äventyr och spänning. I Fire så kretsar det hela mer kring politik, komplikationer och relationer, vilket är något som jag vanligtvis inte finner särskilt underhållande - men jag kan meddela att det funkade riktigt bra här!

Trots att boken inte alls håller ett särskilt högt tempo eller är full av spännande delar (något som jag hade varit lite tacksam för ändå, då läsningen gick lite trögt framåt ibland) så blir jag snart riktigt fäst vid boken! Detta beror mycket på tre större faktorer;
1. Välgjorda karaktärer. Här fanns det många personer som jag tyckte om, Fire, prins Brigan med flera. Men även de som jag kanske inte var sådär jätteförtjust i tyckte jag var intressanta iallafall, då alla hade något jag blev lite smått nyfiken på. 
Huvudkaraktären Fire gillade jag, som sagt. Hon är inte direkt en favorit, men jag tyckte att hon hade en intressant personlighet och jag gillade verkligen att ta del av berättelsen från hennes synvinkel!
Uppskattade också att vi fick återse en Graceling-karaktär här. Speciellt i början. För wow, vilken prolog boken hade!

2. Världen och handlingen. Jag tycker verkligen att Kristin Cashore har skapat en väldigt fin och intressant värld som är väluppbyggd och känns äkta. Här finns både glimtar från det man lärde känna i första boken men också mycket nytt!

3. Språket! Kristin Cashore skriver otroligt vackert och bra. Målande beskrivningar och en gammaldags ton sätter verkligen guldkant på hela berättelsen! Just hur boken är skriven är nog även en av dess starkaste egenskaper.

Så för att sammanfatta så kan jag säga att det tog ett tag att läsa boken, för det är inte direkt en action-packad berättelse. Men den har många riktigt fina egenskaper och alla dessa tillsammans gjorde att jag blev väldigt fäst vid den. 
Är den lika bra som Graceling? Nej, det är den inte, enligt mig. Men jag tyckte väldigt mycket om Fire också!

Bokens första mening: "Larch often thought that if it had not been for his newborn son, he never would have survived his wife Mikra's death."
Tidigare böcker i serien: Graceling
Uppföljare: Bitterblue
Övrigt: Boken finns även översatt till svenska under titeln De utvalda: Monstrets dotter (utgiven av förlaget Semic).

Snart på svenska

Just nu är det många aktuella och omtalade böcker som ska översättas till det svenska språket.
Här kommer en kort sammanfattning med kommande titlar:

   

Semic kommer att översätta Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl (släpps 23 januari) och förlaget Modernista har fått uppgiften att ge ut den svenska versionen av Veronica Roth's Divergent, som verkar komma ut redan nu i slutet av oktober. Båda böckerna behåller sina originalnamn.

The scorpio races av Maggie Stiefvater kommer att ges ut av B Wahlströms under namnet Dödsritten. I början av januari kommer den.
Även John Green's minst sagt hypade bok The fault in our stars ska översättas! Förr eller senare exploderar jag blir den svenska titeln och även den släpps i januari, närmare bestämt den 18:de.

Är det någon av böckerna ovan som du är lite extra sugen på? Eller vet du ytterliggare en bok som snart översätts? Skriv en kommentar och berätta!

/Amelie

Särskild

Titel: Särskild                                                                                 Författare: Nene Ormes
Serie: De sära #2                                                                             Sidor: 279
Bokförlag: Styxx fantasy                                                                 Utgivning: Augusti 2012

Texten skriven i kursiv stil här nedan kan innehålla spoilers för de som inte läst första boken, så scrolla ner till resten av recensionen!

Det är festival i Malmö, och folkfesten har lockat mer än bara vanliga människor. De sära har kommit till stan för att jaga, slåss och roa sig, och bakom musiken och festivalstånden ruvar mörker och hemligheter.
Udda har börjat drömma igen, och hennes drömmar leder henne tillbaka till den karismatiske hamnskiftaren Hemming och till det gåtfulla Oraklet som bor i toppen av Turning Torso. Uddas förmågor gör henne till både en tillgång och ett hot för de krafter som rör sig i Malmös sära värld. Där finns de hon kan lita på, men också de som fruktar henne och vill förgöra henne, och en sammandrabbning är överhängande. 
Innan festivalen är över kommer Uddas framtid att avgöras - på gott eller
ont.

Här har vi fortsättningen till en riktigt bra (och svensk!) Urban fantasy-bok, Udda verklighet. Bok två, Särskild, är även en av de höstnyheter som jag varit mest sugen på att läsa, då jag verkligen gillade första boken och det koncept som Nene Ormes byggt upp.
I Särskild så får vi, som sagt ovan, följa Uddas liv efter de hemska händelserna i slutet av första boken. Jag var lite rädd för att denna bok skulle kännas lite blek i jämförelse med Udda verklighet, men Nene Ormes har lyckats riktigt bra på den punkten!

Även här så får vi dyka in i mörka, kusliga och spännande drömmar tillsammans med Udda och de avsnitten i boken uppskattar jag väldigt mycket då de ger en väldigt häftig twist på hela handlingen i sig. 
Spänning finns det även gott om i hela boken, även om den inte riktigt når upp till första bokens riktigt ruggiga och riktigt vassa scener. 
Boken i allmänt har ett väldigt bra flyt som gör att jag alltid är intresserad och gärna läser vidare i snabb takt. Mycket av det beror på Nene Ormes språk som har en ganska enkel men ändå väldigt snygg klang, där detaljer kryper in i meningarna utan att sakta ned berättelsen med långa beskrivningar.

Och sedan har vi ju handlingen i sig. Jag är verkligen ett fan av denna "andra värld" som Nene Ormes skapat! Jag gillar hur den inte utstrålar att känslan av att de Sära är större, bättre eller vackrare. Det känns inte alltför tydligt vilka som är goda och onda, vilket gör det mer realistiskt. Det finns liksom både för och nackdelar med att vara annorlunda i den här världen, vilket skapar något av en gråzon där man aldrig är säker på vem man kan lita på.

Trots att jag någon gång ibland tyckte att Särskild kändes lite som en mellanbok eller färdsträcka, så tycker jag ändå att det är en värdig uppföljare i serien om de Sära! Riktigt bra med en unik stil.

Bokens första mening:  "Krusbär krossas under fötterna och taggar drar i hennes t-shirt när hon snubblar genom buskarna ut på gräsmattan."

Tidigare böcker i serien: Udda verklighet

Sammanfattning: September 2012

Antal lästa böcker: 4
Antal lästa sidor: 1425

Månadens bok:
Rubinröd av Kerstin Gier.
Förmågan att resa i tiden är en gen i Gwendolyn's familj. Hennes kusin Charlotte ska vara nästa på tur och förväntas göra sin första tidsresa när som helst, så Gwendolyn blir lagom förvånad när hon själv helt plötsligt befinner sig på 1800-talet!
En underhållande, spännande bok som förvånade mig med en väldigt intressant handling. Gillar verkligen tidsresandet!


Bottennapp eller besvikelser: Jag hade kanske lite för höga förväntningar men det blev lite av en besvikelse när My life next door av Huntley Fitzpatrick inte alls fångade mig i ett hårt grepp, trots en intressant handling. Jag hade tänkt mig en väldigt stark och bra ungdomsroman, men kände mig tyvärr alldeles för likgiltig och känslomässigt nollställd inför sakerna som skedde.

Utvärdering: Jag hade hoppats på att hinna lite mer i September, men med tanke på att månaden hade sina stressiga perioder så hann gick det ändå helt okej.
Och så var det ju Bokmässan de två sista dagarna - bästa bokiga avslutet på en månad som man kan tänka sig!

Inför oktober... 
Just nu så har jag så otroligt många böcker som jag helst skulle vilja kasta mig över direkt! Men innan jag får välja helt fritt så har jag ett antal titlar jag borde ta mig an först. 

Böcker i september 2012:
Rubinröd av Kerstin Gier
My life next door av Huntley Fitzpatrick
Särkild av Nene Ormes
Fire av Kristin Cashore

(Recension på gång!)

/Amelie

Min helg på Bokmässan - Del 2: Söndag

På söndagsmorgonen så vaknade jag och Anna (lite motvilligt) hyfsat tidigt igen, men vi hade planerat att 
befinna oss på mässan när det öppnade, så då får man vara ute i ganska god tid!
 
Vi hade inga speciella planer för dagen egentligen; inga seminarier eller programpunkter inbokade. Men det var väldigt skönt att ganska planlöst vandra omkring på mässan. 
Jag köpte en bok där, som var Den utstötte av Michelle Paver - faktiskt den enda boken jag bestämt skulle ha, då Paver även skrivit en av mina all time-favourites när det kommer till bokserier; Vargbröder. Hon var även på plats på mässan under lördagen, men tyvärr så hann jag varken lyssna på hennes programpunkt eller få boken signerad. Hade turen att stöta på henne i förbifarten på under bokbloggsminglet och haspla ur mig en hastig "dina böcker är jättebra"-monolog, men tyvärr inte mer än så då hon skulle vidare.

När så klockan närmade sig tolv - och vi gått förbi varje monter på mässan minst 3 gånger - så kände vi oss ganska nöjda och bestämde oss för att ta oss en titt på staden Göteborg istället. 
Stopp nummer ett blev Science fiction-bokhandeln där både jag och Anna bestämde oss för att unna oss något då det blev väldigt lite på själva mässan. Två böcker blev det för mig.

Sedan släntrade vi runt lite vilset i Göteborg i väntan på tåget som skulle föra oss tillbaka till Stockholm. När vi sedan påbörjade resan hemmåt så var vi båda väldigt nöjda och trötta.
En väldigt rolig, fin, givande och helg helt i boktema blev det!

Det är allt jag har att berätta om bokmässe-dagarna, men det är dock ingen garanti på att det inte dyker upp lite mer om det på bloggen den närmaste tiden... I will make no such promises :)

/Amelie

Läs Del 1: Lördag här.

Min helg på Bokmässan - Del 1: Lördag

Tidigt, alldeles för tidigt, på morgonen så vaknade jag för att ta mig till tågstationen. Väl där så mötte jag upp min reskamrat Anna och senare så träffade vi även Nea och Frida som skulle ta samma tåg.

Efter en lugn tågresa så nådde vi Göteborg och tog genast spårvagnen till Bokmässan! Väl där så blev vi uppmötta och satte oss ner med bokcirkelgruppen (läs mer om den här) för att förbereda oss.
Vid 14 så befann vi oss alla i Bonnier Carlsens monter där vi i två grupper pratade om ungdomsböcker och om bokbloggande, tillsammans med författarna Amanda Hellberg och Lina Forss. 
Det var både förvånande och väldigt roligt att så många tittade förbi för att lyssna under de två timmar vi var där och pratade. Stort tack till alla som kom!

När så det trevliga bokcirklandet var avklarat så bar det direkt av till den pågående ungdomsbokbloggs-träffen!
Där fick jag chansen att träffa personerna bakom många av de bloggar jag följt en längre eller kortare tid. Alla var så himla söta och snälla och det var så fint att äntligen få träffa dem! 
Sedan så hann jag lyssna till författarintervjuer med Hanna Jedvik, Johanna Strömqvist, Lina Arvidsson och Christin Ljungqvist. Så en väldigt trevlig träff. Tack Anna och Sofie som anordnade den!

Sedan så var bokmässan över för den dagen och både jag och Anna var helt slutkörda. Tidig morgon, nästan ingen mat under dagen och ett fullspäckat schema tenderar att ha det resultatet. Men det var värt det! Bokcirkeln var en av de roligaste bokrelaterade saker jag gjort någonsin och att få träffa andra boknördar är alltid ett nöje.

Vi rörde oss sedan mot vandrarhemmet med hela nio böcker och annat innehåll från den goodie-bag vi fick på bloggträffen.
Imorgon (förhoppningsvis redan på förmiddagen) så kommer mitt inlägg om söndagen på mässan!

/Amelie

Bild 1 i inlägget är från Bonnier Carlsens Facebook-sida | Bild 2 är lånad från Tonårsboken.

RSS 2.0