Tio stationer

Titel: Tio stationer                              Författare: Jenny Valentine
Serie: -                                              Sidor: 61
Bokförlag: Atrium förlag                    Utgivning: September 2012

Lucas och hans syster Mercy vill väl när de tar med lillebror Jed och glömske farfar Norman ut för en heldag i London. De ska ju bara åka tio stationer med tunnelbanan - vad skulle egentligen kunna hända?


I den här väldigt korta boken så får vi återse familjen Swain som vi lärde känna i Hitta Violet Park. Ni som läst den (vilket jag rekommenderar att ni gör innan ni kör på Tio stationer) vet ju att de människorna är aningen... speciella. Jag gillade verkligen dem och berättelsen, och förväntade mig att jag skulle få något lika knasigt och charmigt här med.
 
Tyvärr så blev jag besviken på den här boken. Den inleds bra, omän kanske lite för långsamt - för sedan händer nämligen ingenting. Den är slut innan den hinner börja och Valentine avslutar hastigt och som om "allt löst sig efter många komplikationer". Men vilka komplikationer? Som sagt: Det var inte direkt någonting som hann hända.

Visst, det är bara 60 sidor, men då Valentine lyckades få in väldigt mycket på endast 200 sidor i Hitta Violet Park, så trodde jag att hon även skulle lyckas med det här. 
Tio stationer är ingen dålig bok. Den är helt okej och har fortfarande hennes speciella berättarstil. Men det känns som att hon byggde upp för ett litet äventyr som sedan aldrig fick starta. Nja, jag är besviken.


Bokens första mening: "'Mamma kommer att döda dig, Lucas Swain.'"

Pocketnytt

Här kommer min sammanfattning av de titlar som kommer på pocket under de första fem månaderna av 2013!

Mars och april:
Omslagsbild: Allt jag säger är santMatchad (Pocket)

Maj:



Alltid roligt att se vad som ska släppas i pocketformat, tycker jag. Mindre och billigare - men även som att boken släpps på nytt! Jag tänker passa på att köpa Allt jag säger är sant när den kommer i mars, för den har jag ännu inte läst. Även Sommar för evigt lär inhandlas.

Måste även nämna att jag gillar att de valt de valt att använda det nya amerikanska omslaget för Shatter me till pocketutgåvan av Rör mig inte!.
Sanningen om Alice ser också snygg ut med sin nya design.

Är det något pocketsläpp ni speciellt ser fram emot?

/Amelie

Chasing Brooklyn

Titel: Chasing Brookly                                                                     Författare: Lisa Schroeder
Serie: -                                                                                           Sidor: 412
Bokförlag: Simon Pulse                                                                  Utgivning: April 2011 (f.u. 2010)

Brooklyn can't sleep. Her boyfriend, Lucca, died only a year ago, and now her friend Gabe just died of an overdose. Every time she closes her eyes, Gabe's ghost is there waiting for her. She has no idea what he wants, or why it isn't Lucca visiting her dreams.
Nico can't stop. He's always running, trying to escape the pain of losing his brother, Lucca. But then Lucca's ghost begins leaving messages telling Nico he needs to help Brooklyn.
As the nightmares escalate and the messages become relentless, Nico reaches out to Brooklyn. But neither of them can admit they're being haunted. Until they learn to let each other in, not one soul will be able to rest.


Det var svårt att inte ha ganska höga förväntningar på den här boken, för alla tycks ju ha gillat den supermycket. Tyvärr så fastnade jag inte alls för boken i början - möjligtvis delvis på förväntingarna, men också på grund av andra orsaker.
Jag var rejält klantig, kan man säga. Jag missade nämligen att det var två olika berättar-perspektiv! (Jag hade inte läst bakside-texten på ett antal månader och missade på något vis de två olika namnen som stod i början på kapitlen - hur?!). Hur som helst, det gjorde att jag såklart blev väldigt förvirrad under de första 20-30 sidorna eller så, innan jag insåg mitt misstag. Här borde jag kanske ha börjat om från början igen, men så smart var jag dock inte.

Trots att jag sedan började läsa boken "med rätt antal huvudkaraktärer" kunde jag inte riktigt känna boken förrän jag läst sisådär hälften. Jag vet inte riktigt varför, men den fick liksom inte ett ordentligt grepp om mig. Men den var fortfarande bra, ändå.
Språket är definitivt ett plan som Lisa Schroeder klarar galant! Jag älskar vers-stilen och hur hon med så få ord lyckas beskriva känslor så effektfullt och vackert. Helt klart högsta betyg i den kategorin!
Konceptet i boken känns igen från I heart you, you haunt me och det upplägget gillar jag även här. Att man här även fick följa två personer uppskattade jag. Det kändes mer realistiskt att få uppleva två karaktärers sorg över en människas bortgång - speciellt då de två hade olika relationer till personen i fråga.

Både Brooklyn och Nico kom jag att gilla genom bokens gång och jag kom snart att även tycka om själva boken väldigt, väldigt mycket. De sista 100 sidorna  - de var bara wow! Precis sådär otroligt bra som folk beskrivit och jag förväntat mig! Om bara resten av boken hade känts så för mig.. ja, då hade det här defintivt varit en ny favorit.
Fast ja, det "bara bra" i början går inte att komma ifrån riktigt... Men det är ändå en riktigt, riktigt bra bok det här! Läs den!

Jag tror att jag minsann kommer att läsa om den i framtiden för att ge den lite av en andra chans - för kanske gillar jag (hela) boken sådär supermycket utan förväntningar och förvirring i början? 
Under tiden så ska jag ta och köpa hem fler av Lisa Schroeders fina böcker...

Bokens första mening:
"One year ago today
I lost my boyfriend, Lucca."

Bokträff!

Jag har tillsammans med Frida, Nea, Anna och Pia planerat för en bokträff i Stockholm:


Vi fem har tror verkligen att det kommer att bli superroligt! Jag vet, det är kanske på helt fel sida av landet för många (var finns teleporteringsmaskiner när man behöver dem?), men förhoppningsvis så finner ni en lösning. Tiderna är inte särskilt strikta utan det går bra att komma senare/gå tidigare om behöver.

Om du vill anmäla dig till träffen, så skickar du alltså ett mejl till [email protected] - vi svarar inom ca 2 dagar eller så. Då får du även automatiskt mer information senare.
Om du har frågor om träffen och allt däromkring så kan du också skriva till den adressen - eller såklart skicka ett mejl till mig ([email protected]) eller någon annan av tjejerna om det låter bättre.

Hoppas att många av er är intresserade och har möjlighet att komma! :)

/Amelie

Gästrecension på Dagensbok.com

I lördags publicerades en gästrecension på bloggen Dagens bok - skriven av mig! Boken är Som om jag frågat av Johanna Lindbäck, som jag läste i början av december. Väldigt rolig sak att få göra!

Jag kommer dock inte att skriva ytterligare en recension här på min egna blogg, så därför är det gästrecensionen som kommer att finnas länkad i "Läst 2012"-inlägget.
För att komma till recensionen, klicka här eller på bilden nedan.


The titan's curse

Titel: The titan's curse                                                                         Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians #3                                         Sidor: 312
Bokförlag: Hyperion books                                                                  Utgivning: Maj 2007

Spoiler-varning för dig som inte läst bok 1-2 i serien!

When Percy Jackson recieves an urgent distress call from his friend Grover, he immediately prepares for battle. He knows he'll need his powerful demigod allies at his side; his trusty bronze sword, Riptide; and... a ride from his mom.
The demigods race to the rescue to find that Grover has mad an important discovery: two powerful half-bloods, whose parentage is unknown. But that's not all that awaits them. The Titan lord, Kronos, has set up a devious trap, and the young heroes have just fallen prey...


Efter att ha känt att handlingen i bok två var aningen svag, så kan jag glatt meddela att så verkligen inte var fallet med bok tre; The titan's curse
Den här boken, skulle jag säga, är mer lik första boken om man tänker på upplägg och typ av äventyr. Den har allt det där som jag verkligen gillade från början, men som inte fanns till 100% i bok två; spänning, många händelser och ett äventyr som känns större och mer intressant. Och sist men inte minst... karaktärerna! Jag var så glad över att upptäcka att även deras underbara personligheter (speciellt Percy's!) fick synas ordentligt, då de verkligen är det som ger böckerna mycket av sin charm.

Så här bjuds vi alltså på ett episkt, men såklart lite sådär halv-knasigt äventyr i den grekiska mytologins anda. Plus en härlig dos av humor. Och ja, jag älskar det! 
Tycker om den nya karaktären Thalia och tycker även att inslaget med "Hunters" var intressant. Percy, som sagt, var sitt charmiga och roliga jag igen - och jag gillar verkligen hans karaktär! Annabeth tycker jag också om.

Boken går snabbt framåt och fort att läsa, något som verkligen uppskattas av mig då jag ofta har svårt med böcker som inte har ett gott flyt. Dessutom så fastnar man i dess grepp direkt och kommer inte loss förrän sista sidan. 
Och slutet! De sista 30 sidorna eller så var boken verkligen på topp! Det hände förvånande saker och jag vände sidor som en galning. Och såklart... En stor cliffhanger i slutet i form av ett avslöjande som chockerade mig (även om jag såhär i efterhand kan tycka att jag nog borde ha listat ut det innan...). Jag ville helst bara fortsätta på bok fyra på direkten!

Om resten av böckerna tänker fortsätta i samma stil som denna så har jag definitivt en ny favorit-serie snart! En otroligt bra bok, var det här. Tror nästan att den är bättre än första boken, men jag är inte säker - det var ett år sedan jag läste den så jag minns inte dess handling eller känsla så bra längre. 
Ska definitivt se till att fortsätta med serien väldigt snart!

Bokens första mening: "The Friday before winter break, my mom packed me an overnight bag and a few deadly weapons and took me to a new boarding school."

Tidigare böcker i serien: The lightning thief, The sea of monsters.
Uppföljare: The battle of the labyrinth, The last olympian.

Hur läser du?

Tack vare fina sidor som Twitter och Goodreads (och givetvis bokbloggar) så har jag en ganska bra koll på vad många av er läser. Det är väldigt trevligt!
Men något som jag däremot inte alls vet mycket om, men som är lite intressant, är HUR ni läser. Vad då, tänker kanske ni, då. Jo, men vilken plats ni befinner er på, hur er omgivning ska vara och dylikt. Det är jag lite nyfiken på.

För att ger en tydligare bild av hur jag menar samt en inblick i mina läsvanor, så tänkte jag berätta för hur det brukar se ut för mig!

Var? 
Mycket av min läsning äger numera rum på tåget till och från skolan, då jag sittter där i nästan en timma om Tumblr_mfqlo0nal61r113f8o1_500_largedagen totalt (det låter värre det är, tro mig - med en bok så är det iallafall inga problem!). Jag tycker faktiskt att det är väldigt mysigt att läsa just där. Undantaget är väl ifall mina medpassagerare är väldigt högljudda eller om man sitter väldigt inklämd. 
En annan fin läsplats är vår soffa i vardagsrummet, men där hamnar jag oftast bara när jag är ensam hemma och ingen stör eller vill använda just den platsen för tv-tittande. 
Gillar givetvis även att läsa i sängen innan jag ska sova - det är nog det bästa ändå!

Ljud?
För ungefär 1½ år sedan så hade jag nog sagt att det ska vara helt tyst runt omkring mig när jag läser. Inga ljud alls, punkt.
Men nu så ser jag lite annorlunda på den saken. När jag åker tåg och ska läsa så måste jag ha musik i öronen, för att inte störas av eventuella konversationer runt omkring mig - jag har nämligen en tendens för att lyssna på dem istället för att fokusera på orden i boken då. Och nej, musiken stör inte! Visst, vissa låtar kanske, men i allmänhet så brukar musiken istället försvinna in i bakgrunden och är boken riktigt bra så märker jag sällan när  en ny låt börjar spelas. Men total tystnad i omgivningen är nog allra mysigast fortfarande, speciellt när man är hemma.

Tumblr_limy94tva41qisibeo1_500_largeTilltugg?
Hur gärna jag än skulle vilja sitta och snaska popcorn, godis eller chips under läsningen ibland, så som man gör i biografen eller tv-soffan, så måste jag säga att ätande och läsning inte går så bra ihop för min del.
Nja, det blir bara ganska jobbigt att konstant flytta ena handen från ena pärmen till godisskålen. Och sedan det här problemet med att vända blad med kladdiga fingrar.. Nej, det är inte en så jättebra idé. Däremot så har jag märkt att det funkar helt okej med goda karameller eller klubbor, haha, som håller lite längre, om man blir akut sötsugen under lästimmen. 
Att dricka under läsningen, däremot, fungerar ju hyfsat bra ändå. Favoriter: Varm choklad (!) och kaffe.

Sådär ja, nu har ni ett litet hum om mina läsvanor... Vad den kunskapen ska vara bra för vet jag inte riktigt, men jag tyckte att det vore roligt att prata lite om just det här.

Så, nu till den stora frågan: Hur läser ni?

/Amelie

De två bilderna i inlägget kommer ifrån weheartit.com

Hitta Violet Park

Titel: Hitta Violet Park                                                             Författare: Jenny Valentine
Originaltitel: Finding Violet Park                                             Sidor: 204
Bokförlag: Atrium förlag                                                        Utgivning: Oktober 2011

"Det fanns flera anledningar till att Violet Park inte borde ha betytt nåt för mig. Hon var gammal. Hon var död. Hon var i en burk på en hylla. Men jag träffade henne av en slump, mitt i natten, och hon förändrade allt."

Sextonåriga Lucas Swain blir nyfiken när har hittar en urna lämnad på en taxifirmas kontor. Eftersom han är övertygad om att han känner en förbindelse med den döda gamla damen i urnan - Violet Park - försöker han få tag i den. Men han har ingen aning om att jakten på Violet Park även kommer att leda honom in på mysteriet kring försvinnandet av hans egen far.


Jag tvekar på att jag hade läst den här boken om jag inte hade fått den, men det ligger lite av en charm i det där med att få en bok man knappt vet något om och sedan få en fin läsupplevelse, eller hur?
På många sätt så låter boken som en typisk "ta reda på sanningen om vem du är"-bok - men så var det ju det där med en gammal tant i en urna? Hmm...

Jag tror faktiskt att det gynnade mig som läsare att ta mig an den här boken helt utan några speciella förväntningar. Jag lät mig bara svepas med i berättelsen, som helt klart är en unik en.
Lucas Swain är definitivt inte din klassiska tonårskille från en ungdomsroman, vilket i sig var väldigt uppfriskande. Han var ganska simpel, men ändå inte. Hans berättarröst var intressant och ja, jag gillade honom.
Även språket i boken var väldigt enkelt, men det är tonen i det som är annorlunda, och som ger boken en väldigt mysig och lite finurlig ton. 

Jag satt flera gånger under läsningsprocessen och tänkte hur Jenny Valentine kommit på en sådan småknasig handling. Det är verkligen annorlunda mot allt jag läst tidigare. 
Flera saker i berättelsen kändes lite väl passande för att endast vara sammanträffanden, men för att föra vidare Lucas sökande så behövdes de ju. Trots detta så var boken på många sätt väldigt äkta i de saker som hände. De var ganska rakt på sak och ibland väldigt spontana.
Slutet vet jag dock inte om jag gillar särskilt bra. På något sätt så gjorde det mig lite smått irriterad och besviken... kanske hade jag helt enkelt förväntat mig något annat slags avslut? 

Men ja, jag gillar det här. Mer än jag trodde från början. Det är en sådan där bok som man gärna läser en stund på eftermiddagen med en kopp te (gissa vad som inspirerade till bilden?) och som är underhållande på sitt eget, egendomliga vis.
Jag ser fram emot att läsa mer av Jenny Valentine i framtiden!


Bokens första mening: "Taxifirman låg en bit upp på en kullerstensbelagd bak-gata med små hyreshus på båda sidor."
Utläst: 3 december 2012

Sammanfattning av 2012 - Del 2: Bloggandet

Del två av årssammanfattningen. Detta inlägg kommer att innehålla bloggandet som sak i sig, men även de bokrelaterade saker jag fått uppleva under år 2012!

Här är några av årets höjdpunkter:

22 mars så såg jag den efterlängtade filmatiseringen av Suzanne Collins bok The hunger games. Väldigt bra film och häftig upplevelse.
- 17-18 april åkte till Lund för att träffa författaren Josephine Angelini och följa henne runt under Litteralund. 
Väldigt roligt och mysigt äventyr!
- 1 juni så var det bloggens treårsdag
- 20 augusti skrev jag om hur jag blev väldigt överraskad och chockad över att finna ett citat av mig, från min blogg, på baksidan av en bok! En dröm jag haft sedan bokbloggandets start gick i uppfyllelse.
- 6 september så åt jag middag med författaren Kristin Cashore (!) samt annat trevligt bokfolk. Väldigt unik och speciell grej att få vara med om!
29-30 september bar det av till Göteborg för Bokmässa! Detta måste nog ändå ha varit årets höjdpunkt. Fick  både prata om böcker och bokbloggande inför publik OCH träffa massor av er fina och underbara bokbloggare som jag endast följt och pratat med på internet innan. En fantastiskt bra helg!

Ett mycket bra bokår, tycker jag.

Tankar om bloggandet...

När det kommer till bloggandet i sig så tycker jag att det även ur det perspektivet har varit bra. Jag personligen har kanske känt att jag inte riktigt varit lika varierad och organiserad som jag hade velat. Läsningen har dessutom haft sina mindre svackor. Men förhoppningsvis så är detta ingenting som ni märkt av för mycket!

Jag har faktiskt lite blogg-relaterade mål inför 2013 också...

- Bli bättre att svara på kommentarer. Ja, ständigt detta. Jag lovar, jag läser varenda kommentar. Dock så gör jag ofta misstaget att göra detta under korta pauser, när jag inte hinner svara samtidigt.. Dålig vana som måste försöka ändras på.
- Variera inläggen mer. Ja, jag känner att det mesta jag skriver om för tillfället är nya böcker och recensioner, på ett ungefär. Vill försöka ha lite mer inlägg om de bokrelaterade funderingar och diskussioner som pågår i min hjärna så ofta. Eller vad tycker ni? Vill ni se något speciellt?
- Uppdatera bloggens design. 
Nu är det väl ändå dags, va? Jag själv är ganska fäst vid och förtjust i den jag har, men känner nog att det kan börja bli dags för att fräscha upp lite!

Ja, det var nog ungefär det som jag ville utvärdera när det gällde bloggande och bokevent under 2012. 
Låt nu 2013 bli ett lika bra och bokigt år!

/Amelie

Sammanfattning av 2012 - Del 1: Läsningen

Antal lästa böcker: 60
Antal sidor: 19 197
Antal böcker på svenska: 34 (inkl. översättningar)
Antal böcker på engelska: 26 

(Med risk för felräkning)

Favoriter från det gångna året:



Bottennapp:


Tankar om
2012...
Jag rotade lite i arkivet efter ett inlägg med bokiga nyårslöften inför 2012 för att utvärdera det, men fann konstigt nog inget. Jag som hade för mig att jag gjort ett... Nåväl, jag hade iallafall utmanat mig till att läsa 60 böcker i Goodreads reading challenge - vilket jag lyckades med! Det är jag supernöjd med.
Sedan så gillar jag även att det var väldigt jämlikt med svenska och engelska böcker, för jag hade ändå som mål att läsa fler böcker i original. Många fina böcker, också utöver de listade favoriterna!

Inför 2013...
Jag har inte satt upp några jättestora utmaningar för mig själv, iallafall inte ännu (jag får blogga om det senare ifall jag gör det). Men här är några mindre läs-mål för det nya året...

- Läsa 60 böcker. Jag kör på samma antal igen, men denna gång så ska jag försöka läsa mer jämnt varje månad istället för att näst intill stress-läsa i slutet på året, som jag gjorde 2012.
- Försöka läsa mer i original. Detta gjorde jag bra i 2012, men det kan alltid bli bättre!
- Läsa gamla böcker i bokhyllan. Och med det så menar jag böcker som stått olästa i min bokhylla i år (ja, i flera fall plural) men som ännu inte blivit lästa. Detta försöker jag ju iförsej alltid göra, men ganska förgäves.
- Fortsätta på/avsluta serier. Divergent, The mortal instruments, Arvtagaren, Delirium, Wolves of mercy falls.. Det är bara några av de serier jag bör försöka ta mig vidare i/läsa klart.

Ja, något i den stilen. Inget alltför avancerat eller ouppnåeligt.

För att se listan med alla de böcker jag läste under 2012 (samt länkar till recensioner), klicka här.
Eller för att se sammanfattningarna för varje månad, klicka här.

Imorgon så kommer del två i min sammanfattning.
Hoppas att ni hade ett fint läsår under 2012!


/Amelie

Sammanfattning: December 2012

Innan jag börjar med själva läs-sammanfattningen så vill jag bara passa på att tacka så himla mycket för den fina responsen jag fick angående den Book haul jag gjorde nyligen. Det var väldigt värmande och betydde mycket. Verkligen.


Antal lästa böcker: 10
Antal lästa sidor: 
2224

Månadens bok:
The perks of being a wallflower av Stehpen Chbosky.
Charlie ska börja första året på High School och är nervös. Men även om han skaffar sig nya vänner väldigt snart så får han ändå uppmuntran om att "delta" mer. Och i bakgrunden så finns där ett mörker inom Charlie som ständigt gör sig påmint.
En otroligt fin, speciell, förundrande och bra bok som man läser noggrant för att inte missa ett enda ord. Helt klart värd all den positiva kritik den fått!


Bottennapp/besvikelser:
Jag blev ganska besviken på I am number four av Pittacus Lore. Jag förväntade mig och hoppades på en snabb och actionfylld sci-fi-berättelse. Men trots att den hade en handling med häftigt koncept så föll den ganska platt på många områden.

Utvärdering av december...
10 böcker! Det har nog aldrig hänt förut - nytt månadsrekord! De må ha varit väldigt korta böcker för det mesta, men jag gjorde det iallafall. Och klarade 2012 års Goodreads-challenge. Jag är väldigt glad!

Inför januari...
Ojojoj, jag har så otroligt många böcker jag är sugen på just nu, både nyare tillskott till bokhyllan och äldre. Vill helst kasta mig över alla på en gång! Men en bok som jag med säkerhet vet att jag ska läsa denna månad är Beautiful creatures, då filmatiseringen kommer på bio i februari.

Alla böcker i december 2012:
Hitta Violet Park av Jenny Valentine
The titan's curse av Rick Riordan
Elin under havet av Sofia Malmberg
Som om jag frågat av Johanna Lindbäck (Länken är till min gästrecension på dagensbok.com)
Tio stationer av Jenny Valentine
Chasing brooklyn av Lisa Schroeder
Blink, blink med stjärnan av Ingrid Olsson
I am number four av Pittacus Lore
Önska bort, önska nytt av Ingrid Olsson
The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky

Jag måste verkligen bli snabbare med att skriva och publicera bokrecensioner...

/Amelie

Vinnaren av bokpaketet

Kolla på videon nedan för att se vem som vunnit Tankeläsaren och Monstrets dotter, de två första delarna i Kristin Cashore's fantasy-serie "De utvalda"!

Grattis! Jag har skickat dig ett mejl där jag frågar efter din adress.

Tack till de totalt 13 personerna som tävlade om bokpaketet! Rätt svar på frågan: Huvudpersonerna heter Katsa och Flamma/Fire.
Det här var alltså den sista adventstävlingen. Nu lär jag nog ligga lite lågt med tävlingar ett tag. Hoppas att ni gillade de fyra utlottningarna!

/Amelie

Läst 2013

Januari:
Blodsmagi av Tessa Gratton
Divergent av Veronica Roth (omläsning)
Den femte systern av Mårten Sandén (omläsning för bokcirkel)
Beautiful creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl

Februari:
En sekund i taget av Sofia Nordin
Pandemonium av Lauren Oliver
A monster calls av Patrick Ness
The raven boys av Maggie Stiefvater
Annabel av Lauren Oliver

Mars:
Insurgent av Veronica Roth
Raven av Lauren Oliver
Requiem av Lauren Oliver
The host av Stephenie Meyer (omläsning)
The battle of the labyrinth av Rick Riordan

April:
Berättelser från Engelsfors av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg (m.fl)
Unravel me av Tahereh Mafi
Safirblå av Kerstin Gier

Maj:
The archived av Victoria Schwab
Underbara helvete av Jamie McGuire
Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones
Rebellhjärta av Moira Young

Juni:
The last olympian av Rick Riordan
The great Gatsby av F. Scott Fitzgerald
Jellicoe Road av Melina Marchetta
Blunda och hoppa av Sarah Dessen

Juli:
Eleanor & Park av Rainbow Rowell
Den femte vågen av Rick Yancey

Augusti:
Ingen sommar utan dig av Jenny Han
Legend av Marie Lu
Fjärde riket av Maria Nygren
Entwined av Heather Dixon

September:
Smaragdgrön av Kerstin Gier
Cinder av Marissa Meyer
Avgrundens änglar av Magnus Nordin
Vad min flickvän inte vet av Sonya Sones
The dream thieves av Maggie Stiefvater

Oktober:
Every day av David Levithan
Det svarta hjärtat av Holly Black
Nemesis av Josephine Angelini

November:
The coldest girl in Coldtown av Holly Black
Allegiant av Veronica Roth
Catching fire av Suzanne Collins (omläsning)
Nyckeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

December:
Vi måste sluta ses på det här sättet av Johanna Lindbäck & Lisa Bjärbo
City of bones av Cassandra Clare (omläsning)
City of ashes av Cassandra Clare (omläsning)
City of glass av Cassandra Clare
Fracture me av Tahereh Mafi
Mockingjay av Suzanne Collins (omläsning)

RSS 2.0