Böcker jag är sugen på

Det känns som väldigt länge sedan jag listade intressanta böcker. Håller ni med mig?
Här kommer iallafall här ett inlägg om utgivna böcker jag varit nyfiken på en längre eller kortare tid.

 
The darkest minds av Alexandra Bracken
Det har varit svårt att ignorera den enorma hype som kretsat kring denna dystopi (och dess uppföljare), speciellt bland amerikanska boknördar. Jag kan inte låta bli att känna mig sugen!

Unwind av Neal Shusterman
Den här dystopin har jag varit nyfiken under en jättelång tid, men det var först när jag läste Annas positiva recension som jag blev extra intresserad. Läs hennes recension här, vettja!

Vicious av V.E.Schwab
Jag gillade författarens The archived. Jag har inte helt förstått handlingen i den här boken, men det verkar blanda vetenskap och superhjältar och... ja, det låter mycket intressant helt enkelt.

Throne of glass av Sarah J. Maas
Jag har hört ganska blandade åsikter om denna fantasybok, så jag är fortfarande lite tveksam. Men de omdömen som varit positiva har gjort mig tillräckligt intresserad för att inkludera den här i inlägget.

 
Fangirl av Rainbow Rowell
Här är jag inte bara sugen, jag ska läsa den. Jag har bara inte köpt den än, mest på grund av ekonomiska anledningar. Jag gillade Rainbow Rowell's Eleanor & Park, men handlingen i Fangirl låter faktiskt ännu bättre!

Jag är ju så jävla easy going av Jenny Jägerfeldt
Jag har inte läst något av Jenny Jägerfeldt tidigare och hade nog inte funderat på att läsa den boken heller - om det inte vore för att den lät så bra när den pratades om i podcasten Allt vi säger är sant (rekommenderas varmt, förresten!). Nu är jag helt klart nyfiken.

Burn for burn av Jenny Han och Siobhan Vivian
Jag får lite Pretty Little Liars-vibbar (en serie jag endast sett på tv, inte läst) av den här boken. Jag har hört bra saker om den här boken och att det talas om ett eventuellt övernaturligt element gör mig extra intresserad. 

Berövad av Liz Coley
Jag var inte så intresserad av den här boken först. Den låter inte riktigt som min typ av berättelse, då jag brukar hålla mig borta från mörka historier. Men nu har den fått så positiva recensioner att jag är väldigt nyfiken!

Har ni läst någon av de här böckerna? Om ja, vad tyckte ni? Skriv mig en kommentar och berätta!
/Amelie

Smaragdgrön

Titel: Smaragdgrön                                                                                 Författare: Kerstin Gier
Originaltitel: Smaragdgrün                         Sidor: 474                            Serie: Ädelstenstrilogin #3 
Bokförlag: Bonnier Carlsen                                                                     Utgivning: 2013

Inte läst de tidigare delarna i serien? Hoppa över stycket i kursiv text nedan för att undvika spoilers.

Gideon säger att han fortfarande tycker om Gwendolyn, men frågar istället om de kunde vara vänner! Inte precis den utveckling Gwendolyn hoppats på. Varför beter han sig så obegripligt, ena stunden förälskat och ömsint, andra kylig och som förbytt.
Det hemliga ordenssällskap som arbetat i århundraden för att sluta cirkeln kring kronografen har mycket mäktiga vänner och hemliga motiv. Deras grundare greven av Saint Germain, som levde på 1700-talet, kan fortfarande påverka Gideons och Gwendolyns kärlek.


En efterlängtad sista del i väldigt bra trilogi! Frågan är ju bara om Kerstin Gier lyckades knyta ihop säcken bra?
Kort svar: Ja. Långt svar? Läs vidare, vettja!

Jag måste först nämna lite allmänt att hela Ädelstens-trilogin har varit en väldigt uppfriskande läsupplevelse! Visst har den element som går att finna i majoriteten av alla andra ungdomsböcker, men den det är ju själva stämningen i boken som är så härlig.
Jag ÄLSKAR Gwendolyns berättarröst och den humoristiska, lättsamma tonen den skapar i berättelsen. Det är verkligen mysläsning på högsta nivå - blandat med spänning och äventyr också, såklart! Allt detta återfinns (och är på topp!) i Smaragdgrön.

Det är väldigt kul att se hur alla bitar faller på plats genom den här boken. Frågorna får svar och händelser ända från första boken får sina förklaringar. Dessutom: Allt - karaktärerna, spänningen, humorn och känslorna - når en högre nivå. En mycket väl genomförd upplösning, Kersin Gier!
Även om jag sedan första boken anat sanningen kring en av bokens... twister, får vi väl kalla det, så var det ändå kul att få det bekfräftat! Ett annat avslöjande var jag dock alls beredd på! Intressant vändning i berättelsen (Även om lite av tidsrese-aspekten kring just den händelsen inte riktigt känns helt tydligt... Men nåja).

Den enda kritik jag vill påpeka är inte egentligen ett klagomål, utan snarare ett önskemål såhär i efterhand. Det är något jag snuddat vid i tidigare recensioner; nämligen det faktum att så mycket nog sker i, enligt mig, för få böcker. Dessutom under en väldigt kort tidsperiod - två, tre veckor ungefär. Jag hade så gärna sett en bok till i serien, så att man kunde sprida ut de stora händelserna och deras uppgörelser lite mer och då fått mer tid för lite mindre "viktiga" saker däremellan.
Bla, bla, bla. Men förstår ni vad jag menar? Ja, i grund och botten är det alltså så att jag gärna haft fler böcker i serien just för att den har så många bra element som kunnat få mer utrymme. Inget klagomål, som sagt, bara lilla jag som sörjer att denna härliga serie är över. 

Om du inte läst denna trilogi än - vad väntar du på? Den passar både unga som vuxna och är sådär härligt charmig. Man kan inte låta bli att älska stämningen i berättelsen!

Bokens första mening: "'Det där kommer att bli ett fult ärr', sade läkaren utan att lyfta på huvudet."
Tidigare delar i serien: Rubinröd, Safirblå.

RSS 2.0