Bokmärken

Vad man använder som bokmärke spelar väl ingen stor roll egentligen. Men för mig är ändå bokmärken ändå något som jag tycker är lite roligt. Jag har gärna ett lite snyggare bokmärke och ser därför till att ha ett hemma.
Det bokmärke jag använder nu (och har använt senaste året, ungefär) ser ut såhär:


Dessutom har jag ett annat bokmärke som jag tycker är värt att uppmärksammas. Detta bokmärke kommer jag troligtvis använda när det ovan har blivit alltför slitet och/eller tråkigt:

(Och likadant som med halsbandet, så vet jag tyvärr inte var man kan få tag på detta bokmärke.)

Hur är ni med bokmärken? Använder ni liknande de jag har eller bara ett papperstycke som råkar ligga i närheten när ni läser?

/Amelie

Kommentarer
Postat av: Recenzion

Det är lite olika, eftersom jag är expert på att läsa flera böcker samtidigt så blir det oftast en bit papper som ligger nära. Men om jag har tid, som jag har nu på lovet, så ser jag till att använda alla fina bokmärken som jag äger :)

2011-10-30 @ 20:12:36
URL: http://recenzion.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag älskar Mockingjaybokmärket. Tappade dock mitt ena på pendeln, lite sorgligt :( Men jag har en till.

Just nu använder jag såna pocketmonster-bokmärken som man får om man köper böcker på pocketshop. De är helt ok. Jag har också några med magneter med lite olika texter. Jag gillar också bokmärken :)

2011-10-30 @ 21:04:39
URL: http://readingthisworld.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag gillar bokmärken och tycker att det är roligt att ha fina bokmärken i mina böcker,men det är så sorgligt för jag är en mästare på att tappa bort mina bokmärken och vika dem(för att jag typ sätter mig konstigt på dem under tiden jag läser), så ibland händer det att jag bara tar en pappersbit, men jag föredrar bokmärke(:

2011-10-30 @ 21:43:20
URL: http://bookshelf.blogg.se/
Postat av: Pia

Oftast tar jag närmaste pappersbit och använder som bokmärke. Har använt min Harry Potter biobiljett den senaste tiden. Men ibland gör jag även det oförlåtliga: hundöron. Fast ska jag vara helt ärlig så tycker jag att hundöron är ganska charmigt X)

2011-10-30 @ 22:07:49
URL: http://bookrelated.devote.se
Postat av: Gudon

Jag använder allt jag kan komma åt, som en bit papper eller kvitton, vad som helst. Men jag gillar verkligen bokmärken men jag har tyvärr tappat bort alla jag hade :(.

2011-10-31 @ 10:17:17
URL: http://crazyinbooks.blogg.se/
Postat av: Nella

Ja använder nästan aldrig bokmärken utan stänger bara boken och letar mig fram till var jag var nästa gång jag läser. Men om det råkar ligga en lämplig papperslapp i närheten händer det att jag tar den som bokmärke :)

2011-10-31 @ 10:24:27
URL: http://nellasbocker.blogspot.com
Postat av: Fanny

Jag brukar ha olika bokmärken för olika serier, som jag hade ett "I ♥ Vampires" bokmärke till serien House Of Night, och när jag läste Hungerspelen så hade jag ett bomärke med rymden på ^^ (:

2011-10-31 @ 11:09:21
URL: http://fantanizer.blogg.se/
Postat av: Monika

Jag älskar bokmärken och använder dem alltid. Speciellt glad är jag i de med magnet, eftersom boken jag läser åker upp och ner i en tyggsäck på dagarna och då sitter ändå bokmärket fast och sticker inte ut någonstans.

2011-10-31 @ 17:24:46
URL: http://bokslut.blogspot.com/
Postat av: Hannah

Jag använder vadhelst som befinner sig på armslängsavstånd, även fast jag har ett antal bokmärken (som ligger instuckna mellan sidor i vissa böcker - i vilka har jag glömt). Dock kommer jag ihåg att man fick ett vacker bokmärke när man köpte den sista Potterboken på engelska.

Förut brukade jag sällan använda bokmärken, men blev irriterad när jag ofta inte kom ihåg var någonstans jag skulle ta vid.

2011-10-31 @ 22:12:50
URL: http://bokfarden.blogspot.com
Postat av: Hannah

Jag använder vadhelst som befinner sig på armslängsavstånd, även fast jag har ett antal bokmärken (som ligger instuckna mellan sidor i vissa böcker - i vilka har jag glömt). Dock kommer jag ihåg att man fick ett vacker bokmärke när man köpte den sista Potterboken på engelska.

Förut brukade jag sällan använda bokmärken, men blev irriterad när jag ofta inte kom ihåg var någonstans jag skulle ta vid.

2011-10-31 @ 22:12:58
URL: http://bokfarden.blogspot.com
Postat av: Vynne

Jag använder ett bokmärke som min storasyster har gjort till mig. Modellen är samma som på dina, men mitt är vitt men ett torkat grässtrå, två gula och två röda torkade små blommor^^, det fick jag för snart två år sedan, på min 13årsdag. Och på baksidan står det en massa gulliga saker^^. Men jag tycker att dina var ättefina, verkligen!

2011-11-01 @ 10:28:35
URL: http://bokkarlek.blogspot.com
Postat av: Lollo

Om jag lånar en bok brukar jag använda kvittot som bokmärke. Annars använder jag bara ett papper som ligger framme. Ibland om jag inte har något papper i närheten - och det är en bok jag gillar, brukar jag komma ihåg vilken sida jag var på ;)

2011-11-01 @ 16:17:34
URL: http://bookfrenzy.blogg.se/
Postat av: Sofie

Jag har små bokmärken med bild + fin bibelvers på ena sidan och med vit baksida. Vit baksida är ett måste om jag ska använda bokmäkret nära jag läser för att hålla koll på vilken rad jag är på, annars tittar jag bara på bokmärket ;)

2011-11-03 @ 17:24:08
URL: http://filo-sofie.blogspot.com
Postat av: Julia

Jag använder kvitta från biblan eller nåt man fått där.

2011-11-05 @ 13:33:48
Postat av: Frida

jag använder oftast mina HP-bokmärken som jag har monterat upp själv :P Kanske borde visa dem i ett inlägg :P

2011-11-05 @ 14:53:19
URL: http://photosandbooks.blogg.se/
Postat av: Clara

Jag har några fina bokmärken, en del som är reklam från t.ex. Bokmässan, bokhandlar och annat. Oftast använder jag dem, men det händer att jag tar en liten lapp eller något som ligger nära som bokmärke. Tror jag ska leta fram alla mina bokmärken nu och se till att använda dem! Kanske visa upp dem också, jag vet inte. ;D



Fina bokmärken du har!

2011-11-06 @ 14:36:38
URL: http://bokclara.blogspot.com/
Postat av: Nea

Jag älskar att samla på mig fina bokmärken, men oftast använder jag dem inte om det inte är så att de ligger bredvid mig när jag ska lägga ifrån mig boken. Oftast använder jag gamla bio- eller flygbiljetter.

2011-11-08 @ 22:20:05
URL: http://boknea.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0