Specialprojekt J.K Rowling: Del 3 - Nu och framtiden

Den 26 december 2001 gifte sig Joanne med läkaren Neil Murray. Hon tog även hans efternamn, även om hon fortfarande yrkesmässigt går under namnet Rowling.
Tillsammans har Joanne och Neil sonen David och dottern Mackenzie.
Rowling äger tre fastigheter, en i London och två i Skottland, en i Aberfeldy och en i Edinburgh.
Det är i Skottland hon trivs bäst och tillbringar mest tid.

J.K Rowling ägnar sig även åt att förbättra världen. Intäkterna till böckerna “Fantastiska vidunder och var man hittar dem” och “Quidditch genom tiderna” går till organisationen Comic Relief.
Eftersom hon själv vet hur svårt det kan vara så är hon engagerad i organisationen One Parent Families. År 2000 blev hon organisationens första ambassadör och idag är hon ordförande.
Joanne är även starkt engagerad i föreningen Multiple Sclerosis Society Scotland. Hon har skänkt stora summor till forskning och behandling av multipel skleros, som var den sjukdom som hennes mor dog i.

År 2007 blev J.K. Rowling’s förmögenhet uppskattad till 545 miljoner brittiska pund, vilket gör henne till den 136:e rikaste personen i världen och den trettonde rikaste i Storbritannien.
Böckerna om Harry Potter har sålts i runt 400 miljoner exemplar världen över och har översatts till 64 språk.

Den avslutande boken, ”Harry Potter och Dödsrelikerna”, innehar rekordet som den snabbast sålda boken någonsin.
Rowling planerar att fortsätta skriva nu efter publiceringen av den sista Harry Potter-boken.
Även om Harry Potter-sagan troligen är slut så funderar hon på att kanske ge ut ett “uppslagsverk” om trollkarlsvärlden i Harry Potter. Men när den eventuellt kommer ut är det ingen som vet.
Många ställer frågan om Joanne kommer skriva några andra fantasyböcker. Hon svarar att det vore svårt att börja på något nytt när hon tillbringat hela sjutton år i Harry Potters värld.
I en intervju från 2007 berättade Rowling att hon vill ägna mer tid åt sin familj. Men hon sa även att hon för tillfället skriver på två olika böcker. En för vuxna och en för barn.




Skrivet i maj 2008

Källor: sv.wikipedia.org/wiki/J.K._Rowling, (så som hemsidan såg ut då detta skrevs.)
Den lille trollkarlen - En bok om J.K Rowling och Harry Potter av Evastina Törnqvist
Bilder från Google.se

OBS, detta skrevs som sagt för tre år sedan och därför kan informationen vara lite ouppdaterad. Vissa saker kanske till och med är helt fel. Om så är fallet att du skulle hitta något fel så får du gärna lämna en kommentar och berätta! :)


Ja, det var då allt från mitt specialarbete. Jag har tagit bort någon del som jag inte riktigt tyckte passade in, men det här var i stort sett allt. Hoppas att det var kul att läsa!
För mer info om J.K Rowling så föreslår jag att du kollar på dokumentären "J.K Rowling: A Year in the Life, som bland annat finns bland specialmaterialet för DVD:n av Harry Potter och Halvblodsprinsen och även på Youtube, om du söker på dokumentärens namn. Väldigt sevärd dokumentär, tycker jag!

Tidigare delar:
Del 1 - Barndomen
Del 2 - När Harry Potter dök upp

Kommentarer
Postat av: Sofie

Riktigt kul att läsa! Hon är en riktigt bra förebild för folk som vill skriva, med tanke på att hon blev refuserad så många gånger! Och tänk, så bra det har blivit ändå! :)

2011-04-03 @ 15:19:04
URL: http://filo-sofie.blogspot.com
Postat av: M E R E I

- där ser man!

2011-04-06 @ 03:15:06
URL: http://dajeroma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0